Pemberian Ijazah Perniagaan

Geran perniagaan adalah kaedah yang popular bagi pelajar untuk membayar pendidikan kolej mereka. Walaupun terdapat pelbagai jenis ijazah dan universiti, banyak pertubuhan atau institusi perniagaan menawarkan wang geran kepada pelajar yang melanjutkan pelajaran. Keperluan yang berbeza ada untuk setiap jenis geran untuk pendidikan perniagaan, bergantung pada pelajar dan ijazah yang dikejar. Pelajar juga harus memperhatikan tarikh akhir permohonan dan syarat-syarat lain, kerana ini menentukan siapa yang mendapat geran dari dana terhad.

Persatuan Kehormat Antarabangsa Golden Key

The Golden Key International Honor Society memberikan geran untuk pelajar di semua bidang akademik. Ia menawarkan wang geran $ 600,000 kepada kira-kira 700 pelajar yang melanjutkan pelajaran, menurut laman webnya. Kunci Emas menawarkan geran ini setiap tahun, bergantung pada jumlah permohonan dan kualiti calon. Untuk mendapatkan wang geran ini, pelajar mesti memohon keahlian individu dalam Golden Key Society, kecuali jika institusi pendidikan yang mereka rencanakan mempunyai bab Golden Key di kampus, yang membolehkan pelajar melamar bab ini. Pelajar mesti mengikuti ijazah sarjana muda atau sarjana di institusi yang diiktiraf, menjadi mahasiswi atau lebih tinggi dan mengekalkan purata 3.7 mata gred (IPK) pada skala 4.0, menurut laman webnya.

Program Biasiswa Persatuan Perniagaan Nasional

National Business Association (NBA) menawarkan lima biasiswa untuk pelajar perniagaan bernilai $ 1,500 setiap satu secara tahunan, menurut laman webnya. NBA juga membolehkan pelajar memohon semula setiap tahun untuk mendapatkan biasiswa, asalkan mereka memenuhi syarat setiap tahun. Biasiswa digunakan untuk pengajian, yuran, buku atau peralatan yang diperlukan untuk ijazah. NBA juga mewajibkan pemohon untuk berada di mana-mana tahap pendidikan sekolah menengah, anggota yang membayar iuran atau tanggungan anggota yang membayar iuran, dan mengikuti ijazah dua atau empat tahun di institusi pendidikan bukan untung, menurutnya laman web.

Biasiswa NcCPAp / AICPA

National Conference of Certified Public (CPA) Practitioners dan American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) menawarkan penghargaan berdasarkan prestasi kepada pelajar yang merancang kerjaya sebagai CPA. Anugerah ini berjumlah $ 1,000 biasiswa yang ditawarkan kepada lulusan sekolah menengah yang cemerlang yang kini memiliki IPK 3.3 pada skala 4.0 dan merancang untuk menghadiri institusi pendidikan dua atau empat tahun sebagai pelajar sepenuh masa. Biasiswa ini adalah satu kali tawaran oleh institusi ini.