Cara Mengiklankan Perkhidmatan Memotong

Sekiranya anda menjalankan perniagaan memotong rumput, mendapatkan pelanggan baru mungkin menjadi cabaran terbesar anda. Pengiklanan dapat membantu dengan ini. Walau bagaimanapun, semasa memilih kaedah pengiklanan, anda harus ingat kos dan faedah relatif. Anda tidak mahu menjatuhkan banyak wang pada iklan yang akan membawa anda hanya beberapa pelanggan baru. Sekiranya anda ingin mengiklankan perniagaan anda, anda mempunyai beberapa pilihan, baik berbayar dan percuma.

Dapatkan Boost Dalam Talian

Terdapat banyak tempat dalam talian yang membolehkan anda mengiklankan perkhidmatan anda secara percuma. Laman web iklan yang dikelaskan seperti Craigslist.org membolehkan anda menyiarkan senarai perkhidmatan anda secara percuma. Pastikan untuk memasukkan kawasan perkhidmatan anda, ketersediaan, maklumat hubungan dan harga dalam senarai anda. Tempat lain yang mungkin dapat anda senaraikan perkhidmatan anda termasuk laman web komuniti dan laman web yang membolehkan anda mencari landskap tempatan. Mulakan dengan menaip "cari perkhidmatan mesin pemotong rumput tempatan" ke dalam mesin carian. Beberapa direktori mungkin muncul. Tanyakan bagaimana anda boleh disenaraikan di laman web ini.

Dapatkannya dalam Cetakan

Iklan surat khabar adalah kaedah terbaik untuk mengeluarkan kata-kata anda. Pilihan yang paling berpatutan adalah mengeluarkan iklan di bahagian iklan. Anda juga boleh mengeluarkan iklan yang lebih besar di seluruh koran. Pilihan lain yang perlu dipertimbangkan: meletakkan iklan di buletin komuniti. Jenis penerbitan ini biasanya mendapat sedikit permintaan untuk iklan, yang bermaksud anda mungkin dapat harga yang murah. Di samping itu, mereka mungkin sesuai dengan pelanggan yang anda cari - sesiapa sahaja di kawasan anda.

Hubungi Panggilan Telefon Kawasan Anda

Walaupun anda mungkin tidak memilih untuk meletakkan iklan di buku cetak, tetap penting anda disenaraikan. Semasa anda membuat talian telefon, pastikan anda memberikan nama dan alamat perniagaan anda. Minta mereka menerbitkan maklumat tersebut secara terbuka. Seterusnya, menuju ke Internet. Cari direktori telefon seperti Yellowpages, Yellowbook, dan Superpages, yang membolehkan anda membuat senarai secara percuma. Hantarkan maklumat perniagaan anda ke direktori.

Ikuti Flying pada Promosi Anda

Anda selalu boleh menggunakan pilihan yang lebih tradisional, tetapi lebih memakan masa: Pergi dari pintu ke pintu dengan selebaran. Tidak sah meletakkannya di peti surat, dan di banyak bandar, haram meletakkannya di tiang utiliti. Ketuk pintu dan bersiaplah untuk berbual pendek mengenai perkhidmatan anda. Sekiranya tiada orang di rumah tinggalkan brosur penyangkut pintu. Cuba jangan tinggalkan selebaran yang longgar yang mungkin meletus dan menjadi sampah, yang tidak akan dapat memberi kesan yang baik kepada anda. Sertakan nama syarikat anda, apa yang anda tawarkan dan maklumat hubungan anda. Adakan ajakan bertindak, seperti waktu khusus, yang mendorong pelanggan sasaran anda untuk menghubungi anda.