Cara Menyusun E-mel di iPhone

Apabila anda menguruskan akaun e-mel anda di iPhone 5, strategi pengurusan e-mel yang berkesan mempermudah penyusunan mesej - dan pengirim tersebut. Secara lalai, mesej e-mel disusun mengikut perbualan atau utas. Untuk mengatur pesanan anda secara kronologi, lumpuhkan ciri ini dalam tetapan peranti. Gunakan ciri Tandai dan Tandai untuk mengatur pesanan untuk tindakan susulan. Tambahkan pengirim e-mel keutamaan ke senarai VIP dan kemudian konfigurasikan amaran untuk VIP tersebut. Kelompokkan mesej dengan membuat folder tambahan, atau peti mel. Sebagai contoh, aturkan pesanan perniagaan anda dengan membuat peti mel dengan nama seperti "Pelanggan," "Penjual" dan "Pemangku Kepentingan."

Lumpuhkan Organisasi Thread

1

Ketuk ikon "Tetapan" di skrin utama iPhone 5 untuk membuka menu Tetapan.

2

Ketuk tab "Mel, Kenalan, Kalendar".

3

Geser togol "Susun oleh Benang" ke kedudukan "Mati". Mesej anda kini dipaparkan mengikut urutan kronologi.

Bendera dan Tandakan

1

Lancarkan aplikasi "Mail" dan kemudian ketuk "Semua Peti Masuk" atau akaun e-mel tertentu. Ketik mesej untuk membaca dan mengkategorikannya.

2

Ketuk ikon "Bendera" di sudut kiri bawah untuk membuka kotak dialog Bendera dan Tandakan.

3

Ketuk pilihan "Bendera" untuk menambahkan pesan ke senarai yang Dibenderakan untuk tindak lanjut, atau ketuk pilihan "Tandai sebagai Belum Dibaca" untuk menandakan item sebagai baru untuk dibaca kemudian. Senarai Bendera dipaparkan di bawah pilihan Semua Peti Masuk semasa anda membuka aplikasi Mel.

Senarai VIP

1

Ketuk ikon "Mail" untuk melancarkan aplikasi e-mel.

2

Ketuk ikon anak panah di sebelah kanan pilihan VIP untuk membuka senarai VIP.

3

Ketuk pilihan "Tambah VIP" untuk membuka senarai Kenalan anda.

4

Ketik kenalan untuk menambahkan kenalan ke senarai VIP. Anda juga dapat menambahkan pengirim ke daftar VIP dengan membuka e-mel dari pengirim dan kemudian mengetuk alamat e-mel pengirim di bidang "Dari". Skrin kenalan dipaparkan. Ketuk butang "Tambah ke VIP" untuk menambahkan pengirim ke senarai VIP. Tekan butang "Laman Utama" untuk kembali ke skrin utama iPhone.

5

Ketuk ikon "Tetapan" pada skrin utama iPhone dan kemudian ketuk tab "Pemberitahuan".

6

Ketuk pilihan "Mail" dan kemudian ketuk "VIP." Pilih pilihan amaran untuk memberitahu anda apabila anda menerima mesej dari pengirim VIP.

Buat Folder Tambahan

1

Ketuk ikon "Mail" dari skrin utama iPhone untuk melancarkan aplikasi Mail.

2

Ketuk pilihan "Peti Mel" di sudut kiri atas untuk membuka senarai Peti Mel. Ketik akaun dalam senarai Akaun.

3

Ketuk butang "Edit" untuk membuka senarai Kotak Surat dalam mod Edit.

4

Ketuk pilihan "Peti Surat Baru" di bahagian bawah skrin. Borang Edit Peti Surat terbuka.

5

Ketik nama untuk peti mel baru di kotak input "Nama" dan kemudian ketuk "Simpan" untuk menyimpan folder baru ke senarai Peti Mel.

6

Ketuk "Selesai", diikuti dengan "Peti Mel", untuk kembali ke senarai Peti Mel. Sekarang anda boleh memindahkan mesej yang ada ke folder baru.

7

Ketuk peti masuk yang mengandungi mesej untuk bergerak. Anda juga dapat mengetuk "Semua Kotak Masuk" untuk menampilkan semua e-mel masuk dalam satu layar.

8

Ketuk pilihan "Edit" dalam senarai Peti Masuk. Ketuk kotak centang di sebelah setiap mesej yang ingin anda pindahkan dan kemudian ketuk pilihan "Pindahkan". Senarai Peti Mel dipaparkan.

9

Ketik folder tujuan dalam senarai Peti Mel. Mesej yang dipilih dipindahkan ke folder tujuan.