Microsoft Excel Tidak Dapat Memulakan Aplikasi Yang Diperlukan

Objek yang disematkan dalam hamparan Microsoft Excel memberi anda akses ke lebih banyak ciri dan membiarkan banyak program Office berfungsi bersama. Malangnya, kadang-kadang jenis objek terbenam tidak akan dibuka di Excel kerana ralat. Microsoft telah membuat penyelesaian untuk masalah yang dapat anda terapkan ke komputer anda untuk memulihkan akses penuh ke aplikasi yang ingin anda mulakan.

Isu

Apabila anda menggunakan Office 2013 tanpa tambalan yang betul, ia tidak akan membuka dokumen Word yang merangkumi objek OLE tertanam terapung. Pautan Objek dan Penyematan di Office adalah cara untuk menyalin maklumat antara program Office yang berbeza. Fail terbenam disimpan dalam fail sebagai sebahagian daripada fail itu sendiri, dan bukannya ditambahkan ke fail sebagai fail lengkap yang terpisah.

Hotfix Word 2013

Microsoft mengembangkan dan mengeluarkan Hotfix pada bulan Oktober 2013 untuk menghentikan kesalahan daripada berlaku, yang bermaksud pengguna dapat menggunakan objek OLE tertanam terapung setelah memasang perbaikan. Microsoft mengesyorkan hanya memasang hotfix hanya jika perlu, kerana kemas kini Office yang akan datang mungkin mengandungi versi yang telah diuji secara meluas.

Memasang Pembetulan

Buka halaman muat turun perbaikan terbaru (pautan di Sumber). Klik "Muat turun Hotfix Tersedia," dan kemudian klik "Saya Terima." Klik kotak semak di sebelah versi hotfix yang ingin anda terima. Masukkan dan sahkan alamat e-mel anda, lengkapkan captcha dan kemudian klik "Request Hotfix." Buka akaun e-mel di mana anda meminta perbaikan terbaru, buka e-mel dari Microsoft dan kemudian klik pada pautan ke perbaikan terbaru. Setelah fail selesai dimuat turun, klik dan kemudian ikuti arahan untuk memasang perbaikan terbaru.

Peta Microsoft

Dalam beberapa kes, Excel akan berusaha membuka program yang tidak diizinkan untuk diakses. Sekiranya anda tidak berusaha membuka dokumen Word tertanam dengan objek OLE, masalah yang anda alami mungkin disebabkan oleh Peta Microsoft. Apabila anda cuba memasukkan fail Peta dan mendapat mesej ralat, itu kerana anda bukan Pentadbir atau Pengguna Kumpulan Daya. Pengguna lain dengan akses yang betul mesti menambahkan anda ke kumpulan untuk menyelesaikan masalah.