Cara Mempromosikan Perniagaan Kecil Dengan T-Shirt

T-shirt yang disaring dengan nama dan logo syarikat anda memberi anda cara untuk mempromosikan perniagaan kecil anda dengan anggaran. Sekiranya anda menjual lebih dari satu produk atau perkhidmatan, anda bahkan boleh membuat t-shirt yang berbeza, dengan masing-masing menampilkan produk atau perkhidmatan tertentu untuk mendorong prospek mencari lebih banyak maklumat. Kunci untuk berjaya menggunakan kemeja-t untuk mempromosikan perniagaan anda adalah mendorong orang memakainya semaksimum mungkin sehingga anda mendapat seberapa banyak orang untuk melihat nama syarikat anda mungkin.

Kakitangan Pakaian dalam T-Shirt

Berikan t-shirt kepada kakitangan anda dengan nama dan logo syarikat anda yang tertera di bahagian depan dan belakang. Sertakan alamat laman web anda jika memainkan peranan penting dalam usaha pemasaran anda. Kemudian, minta kakitangan anda memakainya di tempat kerja dan di mana-mana acara yang anda taja, seperti permainan Little League. Sekiranya anda menyewa beberapa orang untuk membagikan brosur di trotoar untuk membawa orang masuk ke kedai anda, sediakan t-shirt untuk dipakai untuk meningkatkan usaha penjenamaan anda.

Mengadakan Peraduan

Sekiranya anda perniagaan baru atau hanya ingin menukar logo anda, mengadakan pertandingan reka bentuk t-shirt. Galakkan orang dari pasar sasaran anda, khususnya, untuk turut serta. Tawarkan hadiah yang berkaitan dengan perniagaan anda, seperti produk atau perkhidmatan percuma. Gunakan peraduan untuk melibatkan media tempatan dan dapatkan publisiti percuma. Buat pengumuman di laman web dan laman rangkaian media sosial anda mengenai acara tersebut. Kemudian, setelah anda memilih pemenang, umumkan dan pamerkan logo baru dengan mencetak t-shirt dan menyerahkannya. Umumkan pemenang ke akhbar tempatan, hantar di laman media sosial anda dan kemas kini laman web anda dengan berita untuk mendapatkan jarak tempuh yang terbaik dari peraduan ini.

Pergi ke Tradeshows

Pameran Dagang yang tidak memerlukan pakaian perniagaan memberi anda jalan untuk mendapatkan nama anda di luar di pameran dagang dengan t-shirt. Sekiranya anda menyewa gerai di pameran dagang, memakai kemeja-t dengan jenama anda tidak perlu dipertimbangkan. Walaupun anda hanya hadir dan tidak menyewa gerai, pastikan anda dan mana-mana peserta dari syarikat anda memakai t-shirt berjenama anda. Ini membantu anda dan pasukan anda membina keakraban dengan syarikat anda, ketika anda bertemu dengan syarikat yang mempamerkan pameran tersebut. Anda juga boleh menghantar t-shirt ke kenalan yang menjanjikan dengan anda untuk mengingatkan mereka bahawa anda ingin bercakap lebih lanjut mengenai apa yang ditawarkan syarikat anda.

Taja Acara

Apabila syarikat anda menaja acara di mana sasaran pasaran anda mungkin akan mendengar tentang usaha dermawan anda, buatlah t-shirt untuk diberikan kepada peserta dalam acara tersebut. Sebagai contoh, jika anda menaja larian amal 3K tempatan untuk mengumpulkan wang untuk organisasi bukan untung, berikan t-shirt dengan nama dan logo anda kepada pelari dan pembantu yang terlibat dalam usaha ini sebagai ucapan terima kasih kerana turut serta. Ini memberi anda lebih banyak daya promosi setiap kali salah satu daripada orang ini memakai baju di khalayak ramai.