Bagaimana Memulakan Perniagaan Kitar Semula Logam

Semua logam, bukan hanya emas, adalah komoditi. Harga untuk pelbagai jenis logam kitar semula meningkat atau menurun setiap hari, tetapi dalam jangka masa panjang harga logam secara konsisten (jika secara beransur-ansur) meningkat dari masa ke masa. Dan ada pasaran yang bersedia untuk setiap auns besi buruk yang dapat anda selamatkan untuk dikitar semula. Oleh itu, jika anda memulakan dengan kaki kanan, perniagaan kitar semula logam boleh menjadi kunci kepada syarikat perniagaan yang menguntungkan.

1

Tentukan sama ada anda ingin membuka kemudahan kitar semula logam umum (biasanya disebut sebagai "halaman sekerap") atau pusat kitar semula yang hanya menumpukan pada satu atau beberapa logam yang disasarkan. Sudah tentu membuka halaman sekerap untuk menerima mana-mana dan semua logam untuk dikitar semula memerlukan pelaburan yang besar dalam tanah dan peralatan. Semasa memulakan syarikat yang lebih kecil hingga sederhana, sebaiknya mulakan hanya dengan beberapa logam tertentu untuk dikitar semula agar kos peralatan anda tetap rendah.

2

Kenali tiga logam teratas yang dikitar semula di pasaran anda berdasarkan harga per paun untuk sekerap yang ditarik balik, jumlah persaingan di pasaran tempatan dan anggaran jumlah sisa yang ada di pasaran anda. Anda boleh mengetahui harga semasa untuk logam kitar semula di bahagian kewangan atau perniagaan di akhbar tempatan anda dan dalam jurnal harga besi buruk dan indeks dalam talian; anda juga boleh menghubungi kitar semula tempatan. Anda juga perlu mengetahui berapa banyak kitar semula ini di pasaran anda dan mengetahui anggaran jumlah logam yang mereka kitar semula setiap bulan juga.

3

Gunakan maklumat yang anda peroleh dalam langkah 2 untuk memilih logam yang ingin anda fokuskan perusahaan kitar semula anda.

4

Selidiki peralatan dan kemudahan yang mungkin anda perlukan untuk memulakan laman kitar semula logam. Contohnya, pengitar semula emas mungkin mempunyai operasi peleburan sendiri atau hanya menerima emas sekerap, membayar pelanggan berdasarkan harga semasa dikurangkan margin keuntungan, kemudian mengirim emas sekerap itu ke pelebur pihak ketiga yang akan membayar harga pasaran untuk logam. Sekiranya anda memilih untuk mengitar semula aluminium, anda boleh membeli mesin layan diri terbalik yang menerima tin soda, menghancurkan dan menimbangnya, kemudian membagikan wang tunai (tolak margin keuntungan anda) kepada pelanggan di tempat.

5

Rujuk laman web Pusat e-Kerajaan City of Houston untuk memastikan anda memahami dan mematuhi semua sekatan dan peraturan negeri dan tempatan mengenai kitar semula logam dan lesen yang diperlukan untuk mengendalikan perniagaan jenis ini. Muat turun aplikasi kitar semula logam dari laman web, dan lengkapkan dan hantarkan permohonan itu.