Dasar & Prosedur Perakaunan Percuma

Menggunakan polisi dan prosedur perakaunan percuma menjimatkan masa dan wang semasa mengumpulkan infrastruktur jabatan perakaunan dari awal. Pilihan lain, seperti mengupah perunding untuk mengkaji organisasi dan merangka dasar dan prosedur yang disesuaikan, memerlukan wang dan masa yang tidak perlu. Perunding sering memerlukan masa sehingga satu tahun untuk menyediakan produk jadi dan membeli manual baru memerlukan pasukan untuk menyusun teks dan menyesuaikannya dengan keperluan perniagaan. Pilihan percuma biasanya menyediakan teks percuma dalam format elektronik yang dipilih dan dipilih oleh perniagaan, menyesuaikan kumpulan dasar dan prosedur terakhir seperti yang berlaku, yang bermaksud struktur penting jabatan perakaunan ada dalam beberapa hari.

Sumber Kerajaan

Lihatlah kepada pemerintah sebagai sumber dasar dan prosedur perniagaan kecil perakaunan percuma. Pejabat-pejabat seperti Pentadbiran Perniagaan Kecil, Pusat Pembangunan Perniagaan Kecil rakan sejawatannya yang dikendalikan oleh negara dan Agensi Pembangunan Perniagaan Minoriti persekutuan ada untuk menyediakan dokumen kecil dan bentuk yang diperlukan untuk beroperasi kepada perniagaan kecil. Sumber biasanya tersedia dengan atau tanpa latihan yang berkaitan, dan dalam format digital atau salinan cetak.

Sumber Pembangunan Perniagaan Swasta

Muat turun manual polisi dan prosedur perakaunan percuma dari entiti pengembangan perniagaan swasta dalam talian, seperti Perkhidmatan Sumber Nasional, PolicyProcedure.com dan Pusat Muat turun Percuma. Sumber-sumber ini adalah perpustakaan dalam talian percuma yang ada untuk membantu pemilik perniagaan kecil mendapatkan dokumen infrastruktur yang diperlukan untuk memajukan perniagaan.

Sumber Komersial Dalam Talian

Cari sumber perniagaan kecil komersial seperti Entrepreneur.com, komponen dalam talian Majalah Usahawan untuk dasar dan prosedur model individu. Sumber-sumber ini menggunakan muat turun percuma dasar dan prosedur individu sebagai alat penjualan dan untuk menarik perhatian ke laman web, tetapi bahan yang tersedia dengan cara ini kukuh dan berguna.