Faedah Dana Pencen

Sekiranya anda ingin memulakan rancangan persaraan untuk perniagaan anda, anda perlu memutuskan jenis rancangan persaraan. Salah satu pilihan adalah dana pencen, juga dikenali sebagai rancangan faedah pasti. Walaupun dana pencen adalah rancangan yang paling mahal dan rumit, mereka juga menawarkan faedah tertinggi untuk anda dan pekerja anda.

Pembayaran Dijamin

Bayaran persaraan dari dana pencen dijamin. Ia tidak berdasarkan pasaran saham seperti 401k. Apabila anda memulakan pencen anda, anda membuat formula rancangan untuk menentukan faedah pencen pekerja. Ini biasanya berdasarkan purata gaji orang dan berapa tahun dia bekerja di syarikat anda. Apabila pekerja itu bersara, dia akan mendapat pembayaran pencen yang dijanjikan. Syarikat anda bertanggungjawab untuk menyisihkan wang yang cukup untuk membayar faedah ini. Ini boleh menjadi ciri hebat kerana ia menghasilkan pendapatan persaraan yang selamat untuk anda dan pekerja anda. Tetapi berhati-hatilah: ini juga mahal untuk perniagaan anda.

Kurang Perolehan Pekerja

Dana pencen adalah faedah kerja yang jarang dan murah hati dan pekerja anda akan menghargainya. Menurut CNNMoney, hanya 10 peratus pekerja yang menerima faedah pencen. Perniagaan tidak menawarkan rancangan pencen kerana terlalu mahal. Pekerja anda akan enggan keluar dari syarikat anda kerana mereka mungkin tidak akan menerima rancangan pencen semasa pekerjaan baru mereka. Di samping itu, menawarkan pencen dapat membantu menarik pekerja baru yang berbakat. Pemohon baru akan menghargai faedah persaraan ini dan ingin bekerja di syarikat anda berbanding pesaing anda.

Potongan Cukai untuk Caruman

Dana pencen dianggap sebagai rancangan persaraan yang berkelayakan oleh IRS. Untuk mendorong penjimatan persaraan, IRS menawarkan potongan cukai untuk sumbangan ke dalam rancangan yang berkelayakan. Syarikat anda dapat mengurangkan sumbangan tahunannya ke dalam rancangan pencen daripada cukai pendapatannya. Oleh kerana memerlukan sejumlah wang setiap tahun untuk membiayai rancangan pencen, perniagaan anda semestinya mendapat potongan cukai yang cukup besar. Ini adalah kaedah yang baik untuk mewujudkan faedah persaraan untuk anda dan pekerja anda sambil mengurangkan bil cukai anda.

Bayaran Tinggi untuk Pemilik

Sekiranya anda ketinggalan dalam simpanan persaraan anda, dana pencen dapat membantu anda mengejar ketinggalan. Sebagai pemilik syarikat anda, kemungkinan besar anda bekerja paling lama di syarikat anda dan mempunyai gaji tertinggi. Di bawah formula faedah pencen anda, ini memberi anda faedah persaraan tertinggi. Selagi anda memberi pekerja anda faedah yang sama, dana pencen membolehkan anda membuang wang persaraan yang ditolak cukai lebih cepat daripada rancangan persaraan yang lain.