Cara Memasang Yahoo Anti Spyware

Bagi pemilik perniagaan, komputer bukan sahaja merupakan alat penting untuk melacak maklumat perniagaan tetapi juga untuk berkomunikasi dengan pelanggan dan pelanggan untuk meningkatkan penjualan dan petunjuk, jadi perlu bebas dari malware dan virus yang menyebabkan masalah sistem. Yahoo Anti-Spy, perisian anti-spyware percuma yang disertakan dengan Yahoo Toolbar untuk penyemak imbas Web anda, membolehkan anda melindungi komputer anda dari fail berbahaya. Selagi anda mempunyai Yahoo Toolbar, memasang anti-spyware adalah proses yang cepat dan mudah.

1

Lawati halaman Yahoo Toolbar dan pasang bar alat jika anda belum melakukannya. Bar alat diperlukan untuk memasang Yahoo Anti-Spy. Lancarkan semula penyemak imbas anda apabila proses pemasangan selesai.

2

Klik butang "Anti-Perisik" (yang kelihatan seperti perisai) pada Bar Alat Yahoo di penyemak imbas anda dan klik "Jalankan Anti-Perisik" dari menu yang terbuka. Tetingkap Anti-Perisik dibuka.

3

Klik butang "Muat turun" dan kemudian ikuti arahan yang dipandu dalam wizard persediaan "CA Yahoo Anti-Spy".

4

Tandai kotak centang "Start CA Yahoo Anti-Spy" di tetingkap akhir untuk memulakan perisian anti-spyware secara automatik semasa anda melancarkan penyemak imbas anda dan kemudian klik "Selesai." Tunggu tetingkap Anti-Perisik untuk memeriksa dan memasang kemas kini yang tersedia.