Kelebihan LinkedIn sebagai Alat Pemasaran

Menurut LinkedIn, pada Januari 2013 laman rangkaian sosial digunakan oleh lebih daripada 200 juta profesional di lebih dari 200 negara. Dengan jangkauan seperti ini, LinkedIn memberikan peluang keemasan kepada perniagaan kecil untuk meningkatkan pemasaran mereka, membina kesedaran jenama dan melibatkan pelanggan mereka di seluruh blok dan di seluruh dunia.

Bina Jenama Anda

Untuk meningkatkan jenama anda, tambahkan nilai ke profil anda dan bina pengikut yang mengiktiraf syarikat anda sebagai peneraju dalam bidang anda, manfaatkan keupayaan penjenamaan LinkedIn. Pastikan pelanggan mendapat maklumat dengan menggunakan Kemas Kini Status untuk menyiarkan maklumat yang relevan dan tepat pada masanya mengenai apa yang berlaku di syarikat anda. Sindiketkan catatan blog anda ke profil anda untuk memberi pengikut maklumat mendalam mengenai produk, perkhidmatan dan berita syarikat. Hantarkan acara LinkedIn untuk memaklumkan kepada pelanggan mengenai pertunangan dan peluang bertutur untuk hubungan peribadi satu-satu. Minta cadangan dari hubungan anda yang menonjolkan kesan mereka terhadap kemahiran, kepakaran dan prestasi anda. Cadangan positif membawa berat kepada pelanggan semasa dan masa depan Menubuhkan Huddle Workspace, swasta,ruang kerja dalam talian yang selamat yang menawarkan kerjasama projek dan alat perkongsian untuk anda gunakan dengan sambungan anda.

Sambungkan

Profil LinkedIn perniagaan anda bukan hanya berkaitan dengan rangkaian dengan pelanggan dan rakan sekerja anda, tetapi juga mengenai hubungan dengan syarikat lain di industri anda. Keupayaan carian laman web ini merangkumi data luas yang dikumpulkan oleh LinkedIn dari pemegang akaunnya, merangkumi segala-galanya dari catatan pekerjaan, cadangan, pemimpin utama organisasi, promosi, pertukaran tajuk dan pengambilan pekerja baru-baru ini. Kekayaan data ini sangat penting bagi perniagaan untuk melakukan pertanyaan penjualan atau mendapatkan peluang dengan pelanggan baru yang berpotensi.

Bekerjasama dengan Ciri Komuniti

Suasana komuniti LinkedIn merangkumi ciri interaktif di mana wakil perniagaan anda dapat berkomunikasi, membina hubungan dan bekerjasama dengan ahli komuniti lain. Sebagai contoh, Kumpulan memberi suara kepada perniagaan anda dalam perbualan yang difokuskan, yang membolehkannya mengembangkan kehadirannya di LinkedIn. Bertujuan untuk menjadi lima influencer teratas - penyumbang yang perbincangannya menghasilkan maklum balas paling banyak dari ahli kumpulan lain. Berada dalam senarai ini bermaksud perniagaan anda membina reputasi sebagai pakar yang dipercayai dan berpengetahuan. Selain itu, jalankan tinjauan untuk mengetahui mengenai pesaing dan pelanggan anda untuk mengikuti perkembangan trend dan selera yang berubah dalam industri anda.Jawapan juga membolehkan anda berkongsi kepintaran perniagaan anda dengan rakan sekerja dan menunjukkan diri anda sebagai pakar dalam bidang anda apabila anda berkongsi pengetahuan anda dengan orang lain yang meminta nasihat dan bantuan. Gunakan Halaman Syarikat untuk mencari perniagaan seperti. Anda juga boleh menggunakan halaman-halaman ini untuk meneliti pesaing, mempamerkan pengetahuan anda, menghantar pengumuman pekerjaan dan mengumumkan berita.

Kembangkan perniagaan anda dan hasilkan

Pemilik tunggal atau pemimpin syarikat boleh menjadi Pakar yang Dikenali dengan menjadikan diri mereka sebagai pakar menjawab soalan dan mengambil bahagian secara aktif dalam perbincangan kumpulan. Minta pengenalan menggunakan senarai sambungan anda untuk melihat siapa yang dihubungkan dengan siapa. Kenal pasti pekerja anda seterusnya yang mencari profesional di bidang anda atau membuat pekerjaan untuk menarik calon yang berkelayakan. Tetap berhubung dengan bakal pelanggan dan pekerja dengan menambahkannya ke rangkaian anda, agar pelanggan masa depan dapat mengetahui perkembangan dan kejayaan syarikat anda semasa anda membina rangkaian pekerja masa depan.