Idea Promosi Perhiasan

Pereka perhiasan mengukir ceruk, kemudian berusaha untuk mempromosikan produk perhiasan mereka secara dalam talian dan luar talian kepada khalayak yang sesuai dengan profil pelanggan ideal mereka. Terdapat pelbagai cara untuk mempromosikan barang kemas, sama ada anda pakar dalam potongan kasual atau mewah.

Acara Komuniti

Sekiranya komuniti anda mengadakan acara yang membolehkan vendor mempamerkan karya buatan mereka, anda boleh menempah ruang untuk perniagaan perhiasan anda. Perkenalkan peserta ke koleksi perhiasan anda dengan memaparkan barang-barang anda di atas meja untuk dilihat oleh para hadirin. Sertakan tanda harga pada setiap bahagian. Bersedia untuk menjawab soalan mengenai karya anda, mengemukakan soalan mengenai pilihan pelanggan berpotensi dan mengedarkan kad perniagaan dan brosur.

Pihak Rumah

Baris perhiasan yang baru dilancarkan dapat memanfaatkan pesta rumah, yang memberi peluang kepada pereka untuk berbicara secara langsung dengan pelanggan mengenai ciptaan dan meminta maklum balas. Hubungi keluarga, rakan dan rakan sekerja untuk melihat apakah mereka ingin mengadakan majlis keramaian di rumah mereka. Kemaskan barang perhiasan anda, pergi ke rumah untuk menghadiahkan perhiasan anda dan menjana jualan. Kumpulkan alamat e-mel dari orang yang membeli barang anda, dan dari mereka yang mahukan maklumat tambahan, supaya anda dapat mula membina senarai e-mel anda., Jauhkan momentum pesta rumah anda dengan mendorong peserta majlis untuk mengadakan majlis mereka sendiri. Tawarkan insentif tuan rumah pesta, seperti perhiasan percuma atau potongan harga untuk pembelian mereka.

Laman web

Sebuah laman web membolehkan pereka perhiasan memperkenalkan jenama mereka, memaparkan produk mereka dan menawarkan peluang kepada pelanggan dari seluruh dunia untuk membeli produk mereka. Di luar laman web anda sendiri, anda boleh memaparkan karya anda di kedai-kedai web yang pakar dalam mempromosikan perniagaan buatan tangan.

Pameran Perdagangan

Pameran perdagangan memberi peluang kepada pembuat perhiasan untuk mempamerkan kepingannya ke kedai-kedai yang mungkin ingin membawa barang-barangnya. Sekiranya tumpuan anda adalah menjual kreasi anda ke kedai, ini adalah pilihan yang sesuai untuk perniagaan anda, kerana dapat membantu anda mempromosikan jenama anda kepada pelbagai pembeli.

Rakan Perniagaan

Pereka perhiasan boleh mengembangkan rangkaian dan pelanggan mereka dengan bermitra dengan perniagaan yang menawarkan produk atau perkhidmatan pelengkap, atau dengan mereka yang menargetkan pasar serupa seperti mereka, tetapi tidak bersaing. Sekiranya anda membuat potongan majlis mewah atau istimewa, anda mungkin berhubung dengan butik pakaian atau pertunjukan pengantin. Sekiranya anda pakar dalam perhiasan untuk kanak-kanak, anda boleh berhubung dengan kedai tempatan yang menawarkan produk bayi yang diperibadikan atau perniagaan merancang mandi bayi.