Cara Memasang Semula Evernote

Evernote adalah program yang membolehkan anda menyimpan semua kenalan, fail dan tugas anda di satu tempat. Alat ini tersedia untuk dimuat turun pada peranti mudah alih Apple, Android, BlackBerry dan Windows, PC, Mac dan penyemak imbas yang berbeza, menjadikannya mudah untuk mengakses maklumat anda dari mana sahaja. Susun idea anda, buat senarai dan bagikan dengan pekerja dengan menyegerakkan program di semua platform. Sekiranya terdapat kesilapan kecil dengan Evernote, membuang dan memasang semula program dapat menyelesaikan masalahnya.

Memasang semula pada Peranti Mudah Alih

1

Cari ciri nyahpasang peranti mudah alih anda. Sebilangan besar peranti mempunyai program khas yang dirancang untuk mencari dan menyahpasang perisian. Untuk arahan khusus untuk peranti anda, periksa dengan manual arahan anda.

2

Pilih "Evernote" dalam senarai program yang akan dikeluarkan. Ikuti arahan pada skrin anda untuk menyahpasang sepenuhnya Evernote. Mulakan semula peranti mudah alih anda.

3

Navigasi ke pasaran aplikasi platform anda pada peranti mudah alih anda. Buka Apple App Store untuk peranti Apple, Google Play untuk peranti Android, BlackBerry App World untuk peranti BlackBerry dan Microsoft Marketplace untuk peranti Windows.

4

Cari istilah "Evernote." Simbol untuk program ini adalah kotak hijau dengan kepala gajah kelabu. Klik pada ikon untuk mengakses spesifikasi aplikasi. Ikuti arahan di skrin untuk memuat turun dan Pasang aplikasi ke peranti mudah alih anda.

5

Klik pada ikon Evernote di desktop anda untuk membuka program. Sekiranya tidak ada di desktop, mungkin di folder sistem lain atau laci aplikasi. Buat akaun pengguna baru atau log masuk untuk mengakses akaun lama.

Memasang semula pada PC atau Mac

1

Klik pada butang "Mula" Windows atau "Macintosh HD", bergantung pada sama ada anda mempunyai PC atau Mac.

2

Pilih "Panel Kawalan" pada PC anda atau folder "Aplikasi" pada Mac anda. Di Panel Kawalan di PC anda, klik "Nyahpasang Program."

3

Pilih "Evernote" dalam senarai program yang sedang dipasang pada PC atau folder Aplikasi Mac anda.

4

Pilih "Nyahpasang" pada PC anda. Ikuti arahan pada skrin untuk menyelesaikan penyingkiran dari PC anda.

Sekiranya anda menggunakan Mac, klik kanan pada Evernote dan pilih "Pindah ke Sampah." Klik kanan pada tong sampah dan pilih "Kosongkan Tong Sampah" untuk menyelesaikan pembuangan.

5

Navigasi ke laman web Evernote pada carian anda (lihat Sumber). Pilih pilihan "Windows" jika anda mempunyai PC atau pilihan "Mac OS X" jika anda mempunyai komputer Apple.

6

Klik "Simpan" untuk memuat turun fail pemasangan. Lihat dan simpan fail ke desktop atau lokasi lain. Ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan muat turun.

7

Semak imbas di komputer anda untuk mencari fail pemasangan. Ikuti arahan pada skrin anda untuk memasang semula Evernote.

8

Klik dua kali pada ikon Evernote di desktop anda untuk membuka program. Buat akaun pengguna baru atau log masuk untuk mengakses akaun lama.

Memasang semula pada Penyemak Imbas

1

Lihat pilihan Alat atau Tetapan penyemak imbas anda untuk melihat tambahan yang dipasang pada penyemak imbas anda. Di Firefox, klik menu "Firefox" dan pilih "Add-Ons."

2

Klik butang "Nyahpasang" atau "Buang" untuk memulakan proses penghapusan. Ikuti arahan pada skrin untuk membuang Evernote dari penyemak imbas.

3

Navigasi ke laman web Evernote (lihat Sumber) pada penyemak imbas anda. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu penyemak imbas di komputer anda, gunakan penyemak imbas yang ingin anda tambahkan Evernote. Arahkan kursor ke pautan "Dapatkan Evernote untuk telefon bimbit, tablet dan peranti lain" untuk melihat menu pop timbul.

4

Pilih penyemak imbas yang anda gunakan. Mengklik "Safari" akan membuka kotak dialog untuk memulakan muat turun. Mengklik "Chrome" atau "Firefox" akan membawa anda ke halaman lain di mana anda boleh memilih untuk memuat turun Evernote. Klik butang "Tambah ke Penyemak Imbas" untuk memuat turun pelanjutan penyemak imbas Evernote. Fail akan dimuat turun di penyemak imbas anda.

5

Ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan pemasangan. Mulakan semula penyemak imbas anda dan kenal pasti logo Evernote pada penyemak imbas anda. Klik butang Evernote dan buat akaun baru atau log masuk untuk mengakses akaun lama.