Contoh Kit Akhbar Syarikat

Kit akhbar adalah komponen utama dalam sebarang pakej pemasaran. Ini memberi wartawan bahan yang mereka perlukan untuk menulis mengenai syarikat, produk atau perkhidmatan. Kit akhbar boleh mengandungi siaran akhbar, spesifikasi produk dan gambar serta biografi pemimpin syarikat. Kit akhbar untuk syarikat permulaan juga boleh mengandungi logo syarikat, video pengantar dan sekumpulan jawapan untuk Soalan Lazim (soalan lazim). Kit akhbar boleh diedarkan dalam bentuk cetak, media digital (CD-ROM atau pemacu USB) atau dengan memuat turun dari laman web syarikat.

Membuat Nama dalam Permainan Video

Dalam pasaran yang ramai seperti permainan video, syarikat kecil mesti memberikan kesan besar untuk menonjol di antara nama-nama utama. Syarikat-syarikat kecil, seperti studio Belanda Game Oven, mesti membuat kit akhbar yang mengagumkan untuk menarik perhatian wartawan permainan dari perkembangan terbaru di syarikat seperti Bungie, Electronic Arts dan Sony. Game Oven mengembangkan kit pers untuk permainan iOS Apple, Fingle. Kit akhbar menekankan bagaimana studio "membuat permainan yang membuat anda berpeluh."

Kit Akhbar Restoran

Kit akhbar untuk restoran mesti mengandungi lebih banyak maklumat daripada sekadar menu dan gambar makanan yang menarik. Di pasar yang begitu pelbagai, restoran mesti mencari jalan untuk membezakan dirinya dari banyak pilihan tempat makan lain yang ada. Noodles & Co., operasi francais restoran di seluruh negara, menampilkan menu mulai dari hidangan mi Jepun hingga cheesesteaks Wisconsin. Kit akhbar restoran termasuk senarai anugerah, pautan ke liputan media, foto makanannya dan siaran akhbar Mei 2013 yang mengumumkan pendaftarannya untuk tawaran awam awal yang akan datang.

Kit Akhbar Runcit

Kedai runcit, khususnya operasi runcit khusus dan khusus, sangat bergantung pada akhbar yang baik untuk membawa pembeli ke kedai mereka. H&M, sebuah syarikat pakaian Sweden dengan kedai-kedai di Miami, meletakkan alat penekannya di laman webnya, menjadikannya tersedia secara meluas dan sesuai untuk wartawan. Kit akhbar itu merangkumi siaran berita mengenai kedai baru dan hubungannya dengan pereka fesyen terkenal, yang mempromosikan citra penyampaian barang fesyen yang tinggi. Kit akhbar H&M juga mengandungi item seperti pautan ke video berita mengenai kedai, biografi eksekutif syarikat dan foto pakaian yang dijual oleh kedai. Sebilangan besar maklumat ini sukar atau mustahil untuk disertakan dalam kit akhbar cetak.

Kit Akhbar Majalah

Majalah bergantung pada iklan untuk terus bertahan. Apabila lebih banyak orang mengetahui tentang majalah dan membeli salinan gerai surat khabar atau membeli langganan, penerbitan menjadi lebih menarik bagi pengiklan. "Seattle," sebuah penerbitan yang mengkhususkan diri dalam membuat liputan acara di daerah Puget Sound di Washington State, menerbitkan sebuah kit media untuk mempromosikan dirinya kepada calon pengiklan. Kit media itu merangkumi bahagian dalam misi editorial majalah, anggaran edarannya dan kesannya terhadap perniagaan tempatan. Statistik ini memberikan calon pengiklan data yang mereka perlukan untuk memutuskan apakah akan beriklan kepada penonton "Seattle".