Memulakan Perniagaan Pembinaan Kecil

Individu tidak semestinya berguna dengan alat untuk memulakan perniagaan pembinaan kecil, kerana subkontraktor melakukan sebahagian besar pekerjaan. Tetapi pemilik perniagaan baru yang membuka syarikat pembinaan kecil harus bekerja keras untuk berjaya. Menurut Lacounts 'Construction Compendium, "memulakan perniagaan pembinaan memerlukan seseorang yang bersedia menghabiskan 12 hingga 15 jam sehari untuk mendapatkan perniagaan itu."

1

Menghadiri sekolah perdagangan atau menyelesaikan kursus kontraktor. Sekiranya baru dalam industri pembinaan, ikuti sekolah perdagangan dalam pelbagai bidang, seperti elektrik, paip dan pertukangan. Sekiranya anda mempunyai pengalaman pembinaan atau kontrak, ikuti kursus kontraktor.

2

Membentuk syarikat. Sewa peguam untuk membentuk struktur undang-undang perniagaan pembinaan anda. Bercakap dengan peguam anda mengenai pembentukan syarikat dengan mengemukakan Artikel Penubuhan anda dengan negeri atau syarikat dengan tanggungan terhad dengan mengemukakan Artikel Pembentukan anda dengan negeri. Daftarkan nama syarikat pembinaan anda dengan agensi negeri atau pejabat kerani daerah yang sesuai.

3

Dapatkan pembiayaan. Cari pemberi pinjaman komersial dengan menggunakan laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil (Lihat Sumber). SBA menyenaraikan pemberi pinjaman yang diluluskan dan mempunyai beberapa sumber untuk membantu pemilik perniagaan baru memahami proses permohonan dan kelulusan dalam mendapatkan pinjaman perniagaan.

4

Beli insurans. Bercakap dengan broker insurans berlesen dan tanyakan jenis produk insurans apa yang seharusnya dimiliki oleh syarikat pembinaan kecil anda. Secara amnya, anda memerlukan insurans liabiliti kontraktor dan pampasan pekerja dan / atau insurans risiko pembina (yang merangkumi struktur semasa mereka dalam pembinaan).

5

Dapatkan lesen. Hubungi Peraturan Bisnis dan Profesional Departemen Anda atau Departemen Perlesenan dan Peraturan dan minta permohonan pelesenan. Lengkapkan permohonan secara keseluruhan dan kembalikan ke jabatan dengan bayaran permohonan.

6

Membangunkan rangkaian subkontraktor. Cari subkontraktor yang berpengalaman dan boleh dipercayai dengan menggunakan Better Business Bureau dan Dewan Perniagaan tempatan anda. Anda memerlukan pembekal perkhidmatan seperti juruelektrik; pakar pemanasan, pengudaraan dan penyaman udara (HVAC); tukang kayu dan perangka kayu; tukang batu; tukang paip; penganggar kos; dan landskap.