Cara Mengewangkan BlogSpot Anda Tanpa Iklan

Kaedah pengewangan utama BlogSpot adalah melalui iklan AdSense, kerana platform blog mengintegrasikan perkhidmatan tersebut jika Anda memiliki akun aktif. Sekiranya pengguna mengklik iklan, sejumlah tertentu dimasukkan ke dalam akaun AdSense anda oleh pencipta iklan tersebut. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun AdSense atau ingin meneroka kaedah lain untuk menjana wang, terdapat pelbagai cara alternatif untuk mendapatkan pekerjaan, perkhidmatan dan promosi anda.

Penjualan Produk

Penjualan produk adalah cara biasa untuk mengewangkan blog anda. Sama ada anda menjual barang digital atau produk fizikal, iklankan setiap item dengan semua butiran dan pilihan pembelian yang diperlukan. Anda boleh menghosting item pada perkhidmatan seperti PayLoads, e-Junkie dan TradeBit, dan menyenaraikan produk fizikal dengan keperluan penghantaran yang disesuaikan dengan pilihan anda. Sebagai alternatif, arahkan pengunjung blog ke laman web lelong seperti eBay dan Amazon.com dengan memberikan pautan ke halaman penjualan item tersebut.

Ahli gabungan

Penjualan afiliasi banyak digunakan di kalangan pemasar Internet dan mereka yang mencari aliran pendapatan tambahan. Banyak laman web syarikat menyokong program afiliasi, biasanya memberi anda komisen tertentu untuk menjual barang individu. Ini berkisar dari tiket kapal terbang hingga perisian komputer, dan wang yang diperoleh ditentukan oleh laman web yang dimaksud. Tempat seperti ClickBank dan LinkShare menjadi tuan rumah kepada pelbagai jenis produk; salin pautan afiliasi dari halaman penjualan item dan letakkan di catatan blog sebagai pautan hiper.

Senarai mel

Senarai mel berpotensi membawa sejumlah besar penjualan tanpa bergantung pada iklan pihak ketiga. Daftar untuk perkhidmatan mel premium seperti AWeber dan iContact, yang menyediakan alat untuk mengumpulkan alamat e-mel dari penerima yang bersedia, kemudian letakkan skrip yang diperlukan dalam alat HTML / JavaScript dari halaman Reka Bentuk / Tata Letak utama BlogSpot. Menawarkan alasan yang menarik bagi pengguna untuk melanggan senarai anda; sediakan e-book percuma mengenai topik khusus atau hadiah berfaedah lain. Dari masa ke masa, iklankan produk ke senarai mel anda yang semakin meningkat sambil memberikan peluang penjualan yang meyakinkan.

Perkhidmatan

Gunakan kepakaran anda dengan mengiklankan perkhidmatan anda. Sama ada anda berpengetahuan dalam reka bentuk Web atau membetulkan resume orang, tulis keterangan terperinci mengenai kepakaran anda dan berikan contoh kepada pengguna anda. Sebagai alternatif - atau sebagai tambahan - ambil laluan luar talian dan serahkan kad perniagaan kepada perniagaan tempatan dengan alamat BlogSpot utama anda dan ringkasan ringkas pekerjaan anda. Pastikan untuk menentukan anggaran masa yang diperlukan untuk menyampaikan perkhidmatan anda.

Derma

Sekiranya blog BlogSpot anda tidak terdiri daripada perkhidmatan atau promosi, dedikasikannya untuk maklumat yang mungkin dihargai oleh pengguna. Ini termasuk panduan, tutorial atau maklumat umum mengenai subjek yang menonjol. Kemas kini blog anda secara berkala, memberikan alasan bagi pengguna untuk kembali. Sebagai gantinya, letakkan kaedah untuk orang menyumbangkan sejumlah wang yang diberikan untuk pengabdian anda. PayPal, Bayaran Makluman dan perkhidmatan lain biasanya mempunyai kod butang "Sumbangan" dalam bahagian Perkhidmatan Pedagang. Letakkan kod yang diperlukan di bawah bahagian Reka Bentuk / Tata Letak utama BlogSpot, di dalam alat HTML / JavaScript utama.