Idea Pemasaran untuk Pub

Pengguna cenderung menganggap pub di Amerika Syarikat sebagai tempat yang mempunyai suasana yang sangat santai, dengan tumpuan pada bir, sukan dan makanan sederhana. Sebagai pemilik pub, anda boleh menggunakan banyak teknik yang sama yang digunakan oleh bar dan restoran tradisional, tetapi anda mungkin menghadapi beberapa cabaran unik. Kempen pemasaran yang paling berjaya adalah kempen yang disesuaikan dengan khalayak yang sangat spesifik. Oleh kerana pub cenderung menarik minat semua orang dari kolej untuk menjadi pesara, anda perlu mencari cara untuk melibatkan diri sepanjang usia.

Malam Muzik Langsung

Menawarkan muzik secara langsung adalah kaedah yang terbukti untuk membuat orang masuk ke rumah. Sekiranya anda ingin menarik penonton yang lebih muda, tonton live rock atau hip hop pada hujung minggu. Sekiranya pengguna pub anda berumur, pertimbangkan untuk memanfaatkan asal-usul pub dan bawa kumpulan Ireland atau Inggeris yang asli pada pertengahan minggu. Muzik jenis ini akan menarik minat semua peringkat umur dan akan membantu memenuhi bar anda pada malam yang perlahan.

Acara Bertema

Acara bertema adalah kaedah terbaik untuk menarik jenis khalayak yang anda mahukan ketika anda menginginkannya. Acara bir-pong atau festival bir mungkin menarik perhatian orang-orang yang lebih muda, sementara malam karaoke atau permainan akan menarik orang dari semua peringkat umur. Gunakan acara sukan untuk membuat majlis perayaan. Terdapat banyak aktiviti yang boleh anda adakan yang berkisar pada bola sepak Super Bowl, Olimpik atau Piala Dunia, atau anda boleh menjalankan seminar yang mengajar pelanggan bagaimana menuangkan segelas Guinness yang sempurna. Apa sahaja promosi yang anda pilih untuk dijalankan, pastikan untuk mengiklankannya dengan banyak untuk memastikan kejayaan acara.

Media Sosial

Tidak cukup untuk mempunyai akaun Twitter dan halaman Facebook untuk pub anda; anda mesti tahu cara menggunakannya. Media sosial adalah mengenai melibatkan pengguna anda dan memulakan perbualan dengan mereka. Daripada sekadar membuat tweet mengenai acara Jumaat-malam anda yang akan datang, walaupun anda harus melakukannya juga, hantarkan tweet yang menawarkan potongan kepada 10 orang seterusnya yang masuk dan mengetahui rahsia. Gunakan halaman Facebook anda untuk mengadakan pertandingan resipi minuman, dengan koktel pemenang diberi nama orang yang mengemukakannya.

Jual beli

Banyak bar dan pub mengabaikan salah satu bentuk pemasaran - penjualan yang paling berkesan. Latih pelayan anda menggunakan teknik mudah, seperti mencadangkan item dengan margin keuntungan yang tinggi, atau mencadangkan item makanan atau minuman tambahan untuk melengkapkan pesanan mereka. Sekiranya pelanggan memesan margarita, misalnya, cadangkan tequila premium. Semasa pelanggan memesan makanan, cadangkan agar mereka memasangkannya dengan salad, makanan pembuka atau segelas wain. Agar strategi penjualan dapat berfungsi dengan baik tanpa mengasingkan pelanggan, anda harus memastikan bahawa pelayan anda dilatih dengan teknik yang betul dan mereka sangat memahami semua makanan dan minuman yang disediakan oleh pub anda.