Cara Mengurus Profil Syarikat di LinkedIn

Profil syarikat LinkedIn serupa dengan, walaupun lebih kompleks, daripada profil yang dibuat oleh pekerja anda untuk kegunaan peribadi mereka. Perbezaan terbesar adalah bahawa bukannya satu halaman, profil syarikat terdiri daripada beberapa halaman yang mendedahkan maklumat penting mengenai syarikat anda, pekerja, peluang pekerjaan dan produk dan perkhidmatan yang anda tawarkan. Sebaik sahaja anda membuat profil, memahami cara menguruskannya adalah cara yang baik untuk mempromosikan perniagaan dan orang yang anda gunakan, mengisi peluang pekerjaan dan meluaskan hubungan dan pangkalan pelanggan anda.

1

Tentukan pentadbir atau pasukan pentadbiran untuk menguruskan profil syarikat LinkedIn anda. Menetapkan peranan pentadbiran menetapkan kebertanggungjawaban untuk aktiviti pengurusan dan mengurangkan bilangan individu yang mempunyai akses ke akaun tersebut.

2

Tambahkan maklumat pilihan dan juga maklumat yang diperlukan oleh LinkedIn semasa menyediakan profil syarikat anda. Maklumat pilihan tetapi penting termasuk tahun di mana syarikat anda dibuka untuk perniagaan, lokasi, penyertaan logo syarikat anda, bidang di mana syarikat anda mengkhususkan diri, ID Twitter dan maklumat suapan RSS anda.

3

Galakkan pekerja yang ada untuk membuat akaun LinkedIn jika mereka belum memilikinya dan minta pekerja baru untuk membuat akaun secepat mungkin. Paparkan semua pekerja yang merupakan ahli LinkedIn di profil syarikat anda jika boleh. Pilihan alternatif adalah menyegarkan bahagian pekerja dengan penambahan baru kepada kakitangan anda atau menggunakannya untuk mengakui pencapaian pekerja.

4

Tambahkan peluang pekerjaan baru sebaik sahaja tersedia dan hapus peluang itu sebaik sahaja mengisi jawatan. Mengikuti perkembangan terkini dengan peluang baru memotivasi calon pekerja untuk terus memeriksa dan menghindari kekecewaan bahawa pesan "kedudukan ini tidak lagi tersedia" atau pautan mati boleh menyebabkan.

5

Segarkan kandungan di halaman "Produk dan Perkhidmatan" anda secara berkala, terutama jika syarikat anda mempunyai banyak persediaan produk atau menyediakan sejumlah perkhidmatan yang berbeza. Variasikan kandungannya untuk memasukkan video dan promosi produk, bersama dengan gambar standard dan keterangan bertulis.

6

Minta cadangan untuk produk dan perkhidmatan anda dari kenalan atau pelanggan yang dipercayai yang juga ahli LinkedIn.

7

Pantau halaman "Analitik" anda sekurang-kurangnya setiap bulan. Lihat bukan sahaja siapa yang melihat profil syarikat anda dan berapa kerap, tetapi juga bagaimana ini dibandingkan dengan syarikat yang serupa dengan syarikat anda. Ini memberikan gambaran berharga mengenai perubahan atau kemas kini yang anda perlukan untuk menjadikan profil anda lebih menarik.