Wang Kerajaan Tersedia untuk Memulakan Perniagaan

Memulakan perniagaan boleh menjadi cukup sukar tanpa perlu risau mencari wang. Nasib baik, kerajaan mempunyai program yang tersedia untuk mereka yang memulakan perniagaan yang mungkin menjadikan beban kewangan lebih mudah ditanggung. Mereka yang berminat untuk memulakan perniagaan harus meneliti semua pilihan dan mencari yang terbaik untuk mereka. Walaupun ini mungkin tidak selalu termasuk sumber kerajaan, sumber tersebut mungkin yang paling menguntungkan bagi pemilik perniagaan.

Sumber Kerajaan Persekutuan

Di Amerika Syarikat, kerajaan persekutuan melihat kepentingan untuk membantu perniagaan bermula. Hampir 75 peratus pekerjaan baru diciptakan oleh perniagaan kecil dan terdapat sebanyak 26 juta perniagaan di negara ini. Selanjutnya, kerajaan persekutuan telah membiayai perniagaan baru selama bertahun-tahun melalui Pentadbiran Perniagaan Kecil dengan pinjaman setinggi $ 5 juta.

SBA menawarkan salah satu nilai terbaik untuk pinjaman perniagaan baru. Selalunya, salah satu penghalang terbesar untuk memulakan perniagaan adalah dengan membuat pendahuluan untuk pinjaman konvensional. SBA akan membiayai sehingga 90 peratus pinjaman. Selanjutnya, terma pinjaman boleh bertahan dari tujuh hingga 25 tahun, menjadikan syarat pembayaran mampu milik dan menarik.

Sumber Negeri

Kerajaan negeri juga dapat menjadi sumber dana yang besar untuk perniagaan baru. Walaupun beberapa bantuan kerajaan datang dari kerajaan pusat untuk pentadbiran di peringkat negeri, negeri-negeri biasanya juga menyumbang kepada program ini. Paling tidak, negeri menyediakan perkhidmatan dalam bentuk seperti ruang pejabat dan kakitangan untuk membantu menguruskan pelbagai program pinjaman perniagaan.

Salah satu sumber negeri yang paling banyak digunakan adalah Pusat Pembangunan Perniagaan Kecil. Pusat-pusat ini ada di setiap negeri, walaupun mereka mungkin mempunyai nama yang sedikit berbeza. Tugas mereka adalah untuk mempromosikan pembangunan ekonomi. Pinjaman mikro - pinjaman kecil yang dirancang untuk perniagaan yang lebih kecil - mungkin tersedia dalam jumlah hingga $ 25,000. Pinjaman Program Penyesuaian dan Pelaburan Komuniti, 504 pinjaman dan lain-lain juga boleh didapati melalui pejabat negeri atau tempatan ini.

Kerajaan Tempatan

Sebilangan pinjaman mungkin khusus untuk pemerintah daerah atau agensi pembangunan ekonomi yang terkait dengan pemerintah daerah. Dalam kes ini, masalahnya adalah sering mencari di mana mencari dan siapa yang harus bertanya mengenai pinjaman. Walaupun wang sudah tersedia, usaha pemasaran sering kurang.

Pinjaman ini biasanya tidak menyediakan sejumlah besar modal permulaan, tetapi boleh menjadi sumber yang baik untuk digunakan sekiranya keperluannya tidak begitu besar. Tanyakan mengenai pinjaman ini di dewan perdagangan tempatan atau agensi pembangunan ekonomi, jika ada di kawasan anda.