Bagaimana Menjadi Pentadbir IRA Sendiri

Pelaburan IRA tradisional terutamanya bergantung pada pasaran saham untuk pertumbuhan dana. Walaupun pelaburan tidak tradisional untuk dana IRA anda dibenarkan — seperti pelaburan di harta tanah — peraturan IRS tidak menghendaki penjaga IRA memberikan pilihan pelaburan ini. Bank dan firma broker biasanya menolak untuk menawarkan pilihan pelaburan ini kerana peningkatan beban pentadbiran dan pengurangan keuntungan bagi mereka. Walau bagaimanapun, jika anda membuat IRA yang diarahkan sendiri dengan penjaga yang pakar dalam IRA yang diarahkan sendiri, anda boleh melaburkan dana anda dalam sebarang pelaburan yang dibenarkan, termasuk pelaburan tidak tradisional, seperti harta tanah.

1

Cari syarikat yang telah diluluskan oleh IRS untuk bertindak sebagai penjaga IRA dan yang membolehkan pemegang akaunnya membentuk IRA yang diarahkan sendiri. Walaupun anda membuat pilihan pelaburan dengan IRA yang diarahkan sendiri, peraturan IRS masih memerlukan penjaga yang diluluskan untuk akaun anda. Penjaga untuk IRA yang diarahkan untuk diri sendiri akan meminta anda untuk menghantar borang yang menunjukkan pilihan IRA anda, dan secara khusus menyatakan bahawa anda tidak akan bergantung pada nasihat pelaburan dari penjaga.

2

Hubungi penjaga untuk IRA tradisional anda yang ada untuk mendapatkan borang-borang untuk memindahkan dana kepada penjaga untuk IRA baru anda sendiri. Anda mungkin menerima pilihan untuk mengalihkan dana, atau memilih pemindahan langsung. Sekiranya anda memilih penggantian, penjaga anda akan memberikan cek kepada anda untuk dana yang mesti dihantar kepada penjaga baru anda dalam masa 60 hari. Dengan memilih pemindahan terus, anda tidak perlu bimbang dengan tarikh akhir 60 hari kerana penjaga anda memindahkan dana terus ke penjaga baru anda.

3

Arahkan penjaga baru untuk IRA yang diarahkan sendiri bagaimana melaburkan dana yang dipindahkan ke akaun baru anda. Penjaga kemungkinan besar akan mempunyai borang untuk anda hantarkan yang menunjukkan pilihan dan arahan pelaburan anda.