Pemberian Perniagaan Ibu Tunggal

Yayasan swasta, kerajaan persekutuan, kerajaan negeri dan banyak organisasi memberikan geran kepada perniagaan kecil dan sebahagian besar wang diperuntukkan untuk populasi tertentu seperti wanita, minoriti dan bukan untung. Geran untuk perniagaan ibu tunggal diberikan berdasarkan cadangan dan rancangan perniagaan. Keahlian dalam populasi khusus mungkin memberi anda peluang untuk membaca permintaan anda, tetapi memerlukan daya maju, inovasi dan persembahan hebat untuk membiayai.

Asas Pemberian

Pemberian biasanya disasarkan kepada tujuan tertentu dan melayani populasi tertentu; ini selalu berlaku dengan asas dan pemberian korporat. Jenis perniagaan yang anda jalankan atau berhasrat untuk memulakan dan struktur perniagaan anda menentukan agensi atau organisasi mana yang kemungkinan besar akan memenuhi cadangan anda dan memberikan dana kepada anda.

Pentadbiran Perniagaan Kecil akan membantu anda mengembangkan dan menggilap rancangan perniagaan anda dan memberikan kaunseling dan latihan. Ia juga bekerja dengan pemilik perniagaan untuk mendapatkan dana hibah yang mereka perlukan, dan perkhidmatan SBA sangat sesuai dengan anggaran ibu tunggal. Mereka percuma.

Program dan Geran Persekutuan

Yayasan Sains Nasional boleh memberikan geran untuk perniagaan ibu tunggal jika dia terlibat dalam pembangunan perisian dan Jabatan Kehakiman boleh melakukannya jika dia bekerja dengan anak muda yang nakal atau berisiko lain. Mencari dana persekutuan bermula dengan mencari agensi yang tepat. Minta wakil SBA anda untuk membantu anda mencari dana seperti itu atau mencari pangkalan data kerajaan di Grants.gov. Ketahuilah bahawa sebahagian besar geran persekutuan diberikan kepada kerajaan negeri dan tempatan dan mendaftarkan 501 (c) 3 syarikat bukan untung.

Pembiayaan dan Program Negeri

Banyak negeri membiayai geran tambahan selain mentadbir program persekutuan. Hubungi pejabat pembangunan ekonomi negeri anda untuk menentukan geran mana yang tersedia untuk membantu perniagaan ibu tunggal di lokasi anda. Sentiasa berjaga-jaga untuk acara dan peraduan khas yang boleh memberi dana kepada perniagaan ibu tunggal; sebagai contoh, Charter One Bank memberikan dana geran $ 130,000 kepada perniagaan kecil di Cleveland, Ohio, pada tahun 2011.

Kaunselor SBA atau wakil pembangunan ekonomi anda dapat membantu anda mengikuti peluang pembiayaan khas di kawasan anda.

Yayasan dan Organisasi

Hadiah peribadi paling sering dikeluarkan kepada perniagaan dan organisasi bukan untung di wilayah tertentu dan biasanya membiayai projek yang berkait rapat dengan produk, perkhidmatan dan budaya korporat penderma. 3M membiayai perkhidmatan kesihatan dan manusia, pendidikan, sains dan projek alam sekitar di komuniti di mana kemudahan utamanya di AS, sementara Yayasan Bill dan Melinda Gates membiayai projek pendidikan dan yang berkaitan di seluruh dunia. Gunakan laman web yang mempunyai reputasi baik seperti Foundation Foundation untuk mencari geran untuk perniagaan ibu tunggal yang terdapat di kawasan anda.