Peraturan dan Peraturan untuk Perniagaan Permulaan

Memulakan perniagaan memerlukan lebih daripada konsep hebat dan rancangan perniagaan persuasif. Walaupun jika anda sudah merangkumi perkara-perkara ini, anda akan menuju kejayaan. Terdapat banyak butiran yang mesti anda perhatikan sebelum merancang pembukaan perniagaan anda. Agensi kerajaan pusat, negeri dan tempatan memberikan bantuan kepada pemilik perniagaan yang mencari maklumat mengenai peraturan dan undang-undang. Perlu diingat bahawa banyak peraturan dan undang-undang yang dipatuhi oleh syarikat anda akan termasuk dalam tiga bidang utama: struktur organisasi, percukaian dan pekerjaan.

Struktur organisasi

Apabila anda memutuskan untuk memulakan perniagaan anda, anda perlu mempertimbangkan struktur organisasi anda. Sama ada anda menggabungkan, membentuk syarikat liabiliti terhad atau perkongsian, atau menjalankannya sebagai hak milik tunggal, membincangkan faedah setiap struktur organisasi dengan peguam atau penasihat perniagaan anda membolehkan anda membuat keputusan yang tepat. Hubungi Setiausaha Negara untuk dokumen yang diperlukan dan pemfailan perniagaan yang sesuai. Simpan dokumen ini secara berkala dengan kemas kini tahunan mengenai peranan pegawai, struktur syarikat dan ejen berdaftar. Teknologi membolehkan banyak pemilik perniagaan memfailkan dokumentasi yang diperlukan secara elektronik.

Percukaian

Laman web Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri mengandungi maklumat peraturan perniagaan untuk perniagaan baru, terutama masalah pajak. Bergantung pada jenis perniagaan anda, anda mungkin memenuhi syarat untuk jenis kategori cukai tertentu, seperti organisasi S Corporation atau 501 (c) 3 untuk organisasi bukan untung. Bincangkan kelebihan setiap kategori cukai dengan akauntan, peguam atau penasihat perniagaan anda. Di samping itu, anda perlu mendapatkan nombor pengenalan cukai untuk perniagaan anda.

Pekerjaan

Sekiranya anda memulakan perniagaan yang akan dikendalikan oleh pekerja, hubungi entiti kerajaan persekutuan, negeri dan tempatan untuk memfailkan dan peraturan yang berkaitan dengan menjadi majikan. Agensi persekutuan seperti Jabatan Tenaga Kerja AS, Suruhanjaya Peluang Pekerjaan yang Sama dan Pentadbiran Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan menghendaki majikan menyiarkan maklumat mengenai upah minimum dan amalan pekerjaan yang adil. Tanpa catatan yang diperlukan ini, anda mungkin dikenakan denda, denda dan kemungkinan proses pengadilan. Posting dan peraturan agensi negeri selalunya mencerminkan keperluan persekutuan, tetapi periksa semula untuk memastikan anda memahami kewajipan anda sebagai majikan.