Cara Melakukan Simbol Pengembalian Carriage pada Mac

Apabila anda menggunakan Mac untuk mengerjakan dokumen untuk syarikat anda, anda boleh memasukkan simbol pengembalian kereta. Sebagai contoh, anda mungkin perlu menentukan di mana simbol pengembalian kereta akan muncul dalam beberapa dokumentasi yang anda kembangkan dengan pereka grafik, atau anda ingin menggunakan simbol pengembalian kereta untuk menunjukkan kepada pekerja kapan mereka harus membuat perenggan baru. Semua Mac baru dilengkapi dengan Character Viewer yang anda gunakan untuk memasukkan simbol pengembalian kereta dalam dokumen anda.

1

Klik "Aplikasi" di Dock Mac anda dan kemudian klik "TextEdit" untuk melancarkan aplikasi pemproses kata asli Apple. Dokumen kosong muncul.

2

Klik logo Apple di bahagian atas skrin dan kemudian klik "Keutamaan Sistem."

3

Klik "Bahasa & Teks" dan kemudian klik "Sumber Input." Klik kotak centang "Keyboard & Character Viewer" untuk memilihnya. Ikon persegi yang mewakili Character Viewer muncul di sebelah kanan bar menu Apple di bahagian atas skrin.

4

Klik dalam dokumen TextEdit di mana anda mahu memasukkan simbol pengembalian kereta.

5

Klik ikon Character Viewer pada bar menu Apple dan kemudian klik "Show Character Viewer."

6

Klik "Tanda baca" di panel kiri tetingkap Character Viewer dan klik dua kali simbol kereta balik untuk memasukkannya ke dalam dokumen anda.