Cara Membuka Perniagaan Penyediaan Cukai Saya Sendiri

Banyak yang menyamakan musim bunga dengan musim cukai, tetapi profesional cukai bekerja sepanjang tahun. Perubahan tahunan terhadap kod cukai menghasilkan keperluan yang tinggi bagi profesional cukai untuk membantu individu dan perniagaan dalam memaksimumkan pulangan mereka. Walaupun perniagaan penyediaan cukai memerlukan pengetahuan dan pengalaman dalam cukai, ia juga menawarkan kemasukan mudah dan mudah ke dalam perniagaan kecil.

1

Tanyakan kepada pejabat penyediaan cukai tempatan atau kolej komuniti anda mengenai kursus dalam penyediaan cukai. Bekerja satu musim dengan pejabat cukai untuk mendapatkan pengalaman tambahan sebelum membuka perniagaan anda.

2

Tentukan jenis pelanggan dan cukai yang ingin anda bekerjasama. Banyak profesional cukai bekerja dengan perniagaan kecil yang diminta untuk memfailkan anggaran cukai empat kali setahun bersama dengan cukai tahunan mereka pada bulan April. Pilihan lain adalah bekerja dengan orang yang mempunyai portfolio pelaburan yang rumit. Atau anda boleh menjadi jeneral yang bekerja dengan perniagaan dan individu tanpa pakar dalam satu bidang.

3

Siapkan perniagaan anda. Memohon izin perniagaan dengan bandar atau pejabat kerajaan daerah anda. Kirimkan penyataan nama rekaan ke daerah anda jika nama perniagaan anda akan berbeza dengan nama yang anda berikan. Dapatkan Kesalahan dan Insurans Peninggalan untuk melindungi anda daripada kesilapan yang mungkin anda buat pada penyata cukai. Cari ruang pejabat runcit atau sediakan pejabat dari rumah termasuk peralatan, perisian cukai, bekalan, perkhidmatan telefon dan akses Internet untuk pemfailan cukai elektronik. Buat menu harga anda dan sediakan pembukuan anda kerana anda juga perlu membayar cukai.

4

Pasarkan perniagaan penyediaan cukai anda. Kembangkan bahan pemasaran untuk meletakkan di mana pelanggan ideal anda akan mencarinya. Idea merangkumi laman web dengan maklumat dan sumber cukai, menghantar artikel berkaitan cukai ke media cetak seperti jurnal perniagaan kecil dan iklan. Buat sistem rujukan untuk mendapatkan petunjuk daripada pelanggan gembira. Pertimbangkan untuk mengadakan promosi khas pada bulan cukai bulan April, Jun, September, dan Disember.