Spreadsheet Perlahan Dibuka di Excel 2007

Spreadsheet yang mengandungi formula rumit dan banyak data memerlukan masa untuk dimuat semasa anda membukanya di Excel 2007, tetapi bukan itu satu-satunya sebab spreadsheet lambat dimuat. Microsoft mengakui bahawa masalah lain dapat mempengaruhi kecepatan memuatkan spreadsheet Excel 2007, termasuk kemas kini yang dilakukannya untuk rangkaian produk Office.

Asas Visual atau Makro

Apabila anda menggunakan Visual Basic atau fitur Makro di Excel, hamparan yang tersimpan dengan bahasa pengaturcaraan aktif atau menjalankan makro dapat menyebabkan kelambatan. Periksa semula untuk memastikan anda tidak menjalankan makro, bahasa pengaturcaraan yang menyebabkan kelambatan atau makro yang menyelesaikan pengiraan yang tidak diperlukan. Semua perkara ini menyumbang kepada pemuatan lembaran hamparan Excel 2007 yang perlahan.

Fail Permulaan, Fail rosak dan Tambahan

Fail permulaan yang diakses oleh Excel semasa memuatkan spreadsheet boleh menyebabkan Excel menggantung atau melambatkan. Untuk mengetahui apakah ini masalahnya, buka Excel dalam mod selamat. Sekiranya memuatkan tanpa masalah, masalahnya mungkin dengan fail permulaan atau tambahan yang anda muatkan ke Excel. Setelah memulakan Excel dalam mod selamat, matikan pengiraan automatik dengan mengakses tab berikut, "Alat," "Pilihan," dan "Pengiraan" dan pilih pilihan "Manual". Menggunakan program tambah atau utiliti dengan Excel juga dapat mempengaruhi masa pemuatan spreadsheet. Matikan add-in atau utiliti untuk mengesahkan apakah ini masalahnya. Fail hamparan yang rosak mungkin melambatkan masa memuatkan atau bahkan menyebabkan Excel mogok.

Pengesahan Fail Pejabat

Tambahan yang dikeluarkan oleh Microsoft di Office 2010, yang merangkumi kemas kini untuk Office 2003 dan 2007, yang disebut "Pengesahan Fail Office" dapat memperlambat Excel ketika memuat spreadsheet. Tambahan itu menyediakan ciri keselamatan tambahan untuk memastikan bahawa fail binari dokumen Office mematuhi jangkaan yang ditetapkan oleh aplikasi. Penambahan ini bertujuan untuk menggagalkan serangan format fail binari oleh orang luar atau virus. Senario ini biasanya berlaku ketika menarik fail dari lokasi rangkaian. Waktu pemuatan spreadsheet boleh bertahan selama lima minit semasa menggunakan add-in OFV. Untuk membetulkan masalah, perbaiki di editor pendaftaran dengan menukar nilai DWORD berlabel "DisableRobustifiedUNC" menjadi nilai 0 di bawah tajuk ini dalam editor: "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Office \ 12.0 \ Excel \ Options." Sekiranya anda tidakBerpengalaman dalam mengedit daftar, minta seseorang yang mengetahui prosesnya membuat perubahan ini untuk anda, kerana anda boleh mempengaruhi prestasi komputer anda dengan serius jika anda melakukannya dengan tidak betul.

Tetapan Penjelajah Windows

Membuka Excel 2007 dari ikon desktop, dari Explorer atau lampiran Outlook sering memerlukan masa untuk memuatkan spreadsheet apabila tetapan Explorer tidak betul. Masalahnya terletak pada jenis fail individu yang diakses oleh Excel. Sekiranya anda masih menggunakan Windows XP dengan versi Office 2007 anda, perbaiki masalahnya dengan menyesuaikan semula tetapan fail di Explorer. Dari Windows Explorer, pergi ke pilihan folder "Select Tools" dari menu, pilih tab jenis fail untuk memilih jenis fail XLS untuk fail Excel 97-2003. Klik pada butang "Advanced", pilih "Open," dan pilih butang "Edit". Di bawah "C: \ Program Files \ Microsoft Office \ Office12 \ EXCEL.EXE / e," ubah bahagian terakhir rentetan ini menjadi / e "% 1." Jangan lupa untuk menambahkan tanda kutip di sekitar "% 1" yang meninggalkan tempoh.Untuk jenis fail XLSX excel untuk fail Excel 2007, mulakan dengan langkah di mana anda mengklik butang "Lanjutan" dan ulangi. Anda perlu mengubah pemboleh ubah ini untuk kedua-dua jenis fail untuk menyelesaikan masalah.