Cara Memenuhi Syarat untuk Mileage Reimbursement

Pemotongan cukai adalah perbelanjaan yang oleh Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri AS membolehkan anda mengurangkan pendapatan anda ketika mengira berapa banyak hutang yang anda bayar. Pemilik perniagaan boleh mengurangkan kos penggunaan kenderaan untuk tujuan perniagaan. Jumlah pemotongan itu didasarkan pada perbelanjaan kereta sebenar atau pada jumlah batu kenderaan yang dipandu untuk tujuan perniagaan dikalikan dengan kadar pembayaran jarak tempuh, juga dikenali sebagai kadar jarak tempuh biasa. IRS menyesuaikan kadar jarak tempuh standard dari masa ke masa, berdasarkan kos purata untuk memiliki dan mengendalikan kenderaan. Kadar jarak tempuh standard adalah 55.5 sen per batu pada September 2011. Untuk memenuhi syarat pembayaran balik jarak tempuh, pembayar cukai mesti memenuhi garis panduan penggunaan kereta IRS.

1

Catat semua jarak tempuh yang anda lalui dengan menggunakan kenderaan untuk tujuan perniagaan. Tujuan perniagaan termasuk memandu untuk mengunjungi pelanggan, memandu ke tempat kerja sekunder dan menggunakan kenderaan untuk menghasilkan pendapatan perniagaan secara langsung, seperti melaksanakan tugas di ladang atau menjalankan perniagaan penghantaran kecil.

2

Elakkan menggunakan kenderaan perniagaan untuk mengangkut orang atau harta benda untuk pampasan. Jangan mengendalikan lima atau lebih kenderaan dalam perniagaan anda pada masa yang sama. Juga, jika anda menuntut potongan penyusutan menggunakan Sistem Pemulihan Kos Dipercepat yang Diubah atau potongan Seksyen 179 pada kenderaan pada masa lalu, anda tidak boleh menggunakan kadar jarak tempuh biasa.

3

Tuntut pemotongan menggunakan kadar jarak tempuh standard pada tahun pertama kenderaan itu tersedia untuk kegunaan perniagaan. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda boleh beralih dari menggunakan kadar jarak tempuh standard untuk mengurangkan perbelanjaan kereta sebenar pada tahun-tahun kemudian. Sekiranya anda telah memiliki kenderaan lebih dari satu tahun dan tidak membuat potongan berdasarkan kadar jarak tempuh biasa pada masa lalu, anda tidak lagi layak menggunakan kadar jarak tempuh standard. Pemilik perniagaan kecil dan pekerja sendiri yang bekerja sendiri boleh menuntut pemotongan dengan memasukkan Borang 1040, Jadual C, sementara pekerja yang menggunakan kenderaan peribadi untuk tujuan perniagaan boleh menggunakan Borang 2106.