Cara Membuat Saluran YouTube Anda Terlihat Berbeza

Sekiranya anda ingin mempamerkan video asli anda, anda boleh membuat saluran YouTube anda sendiri di laman web perkongsian video. Untuk menjadikan saluran anda menonjol dari orang ramai, anda boleh menyesuaikannya agar sesuai dengan jenama syarikat anda dan memberikan maklumat kepada pengunjung mengenai karya kreatif anda.

Menambah Sepanduk dan Treler

Semasa anda log masuk ke YouTube, arahkan ke halaman utama saluran anda. Anda akan melihat dialog biru di skrin di mana anda dapat menyesuaikan bahagian di halaman saluran anda. Klik "Tambah sampul saluran" untuk menambahkan sepanduk khusus ke saluran anda. Anda boleh memuat naik gambar anda sendiri atau memilih dari galeri gambar stok YouTube. YouTube mengesyorkan gambar dengan dimensi 2560 x 1440 piksel. Klik "Saluran treler" untuk menambahkan pratonton video kandungan saluran anda.

Perincian Halaman dan Organisasi

Klik tab "Tentang" di halaman saluran anda untuk menambahkan keterangan mengenai kandungan video anda. Sekiranya anda ingin membuat bahagian video dan senarai main, klik "Tambahkan bahagian" Jika anda mempunyai pautan yang ingin anda kongsi dengan penonton saluran anda, klik "Pautan" di bahagian Tentang.