Cara Membuat Cabutan Pemilik dari Multimember LLC

Pemilik syarikat dengan tanggungan terhad, atau LLC, masing-masing menerima akaun modal semasa syarikat itu dimulakan. Pada awalnya, akaun tersebut menyimpan sumbangan awal anda kepada firma. Semasa LLC berjalan, akaun anda bertambah atau menyusut mengikut pemotongan keuntungan atau kerugian anda. Anda mengakses akaun anda dengan membuat undian pemiliknya.

Menetapkan Peraturan

Sekiranya anda mempunyai perjanjian LLC, anda mesti mematuhi syaratnya semasa membuat undian. Perjanjian ini biasanya menjelaskan bagaimana pendapatan dibahagikan. Sekiranya anda menyumbang 35 peratus pembiayaan permulaan kepada LLC multimember, misalnya, akaun modal anda biasanya menyerap 35 peratus keuntungan dan 35 peratus kerugian. Perjanjian ini juga memperincikan peraturan untuk mengambil keputusan. Beberapa perjanjian membolehkan pemilik mengetuk akaun sepanjang tahun, sementara yang lain menghadkan penarikan pada pembayaran akhir tahun.

Mengambil Cabutan Anda

Apabila tiba masanya untuk mengambil undian anda, ikuti prosedur apa pun yang dikehendaki oleh LLC anda. Sesiapa yang mempunyai kuasa untuk menulis cek untuk LLC hanya boleh menulis cek untuk jumlah yang anda ingin ambil. Batasan berapa banyak yang dapat anda perolehi bergantung pada berapa banyak pendapatan syarikat, walaupun beberapa syarikat membiarkan akaun modal berjalan dengan warna merah. Anda tidak perlu mengeluarkan semua yang anda berhak. Sebagai gantinya, anda boleh meninggalkan sebahagian wang dalam akaun sebagai simpanan.

Teksi datang

Apabila tarikh 15 April, anda tidak akan dikenakan cukai atas jumlah yang dikeluarkan. Sebaliknya, anda akan dikenakan cukai atas peruntukan anda - bahagian keuntungan anda tahun ini. Sekiranya peruntukan anda adalah $ 50,000 tetapi undian anda adalah $ 15,000, anda membayar cukai pada angka $ 50,000. Beberapa perjanjian LLC mengatakan bahawa anda selalu dapat memperoleh cukup dari akaun modal anda untuk membayar cukai, walaupun peruntukan anda dilaburkan semula dalam perniagaan.

Pembayaran Lain

Sekiranya anda bekerja sebagai salah seorang pengurus LLC dan bukan sekadar pelabur, anda mungkin mendapat cabutan yang dijamin. Ini memberi anda hak untuk mengetuk akaun walaupun perniagaan tidak mempunyai penghasilan untuk dibagikan. Ini menggambarkan bahawa sebagai pengurus, anda bergantung pada syarikat untuk menyokong anda, lebih-lebih lagi daripada seseorang yang hanya mengumpulkan wang. Pilihan lain adalah membayar gaji untuk pekerjaan anda, selain cabutan anda.