Idea Promosi Pameran Perdagangan

Pameran dagang adalah nilai terbaik untuk wang itu, terdapat kajian tahun 2004 oleh firma penyelidikan New Jersey, Exhibit Surveys Inc. Setelah mengambil sampel 48 pameran perdagangan, firma tersebut melaporkan bahawa 84 peratus peserta pameran tidak mempunyai hubungan dengan syarikat yang mereka kunjungi, tetapi peratus mengatakan bahawa mereka ingat paparan khusus dengan sangat jelas. Merancang pameran perdagangan yang berkesan sukar dengan banyak persaingan, tetapi idea promosi menggembirakan para hadirin.

Putar dan Menangi Roda Hadiah

Beberapa tahun yang lalu, Lindt Chocolate memasukkan roda hadiah berputar dan menang ke dalam pameran perdagangan di Pameran Rumah Toronto. Peserta pameran boleh memutar roda disesuaikan untuk berpeluang memenangi 10 g coklat kelinci, kelinci mewah atau 1 kg kelinci coklat besar. Semua orang adalah pemenang di roda ini. Tidak hairanlah, pameran mereka mempunyai garis panjang sepanjang pertunjukan sepanjang hari. Orang ramai sangat teruja, mereka melaungkan, "Tunjukkan kelinci!" Roda hadiah adalah cara murah untuk melibatkan pengunjung secara aktif di gerai anda dan membuat "buzz". Perniagaan kecil memberikan barang berjenama, gula-gula, kupon dan satu hadiah tiket besar. Roda terbaik membolehkan semua orang memenangi sesuatu dan menawarkan dua atau tiga pilihan hadiah.

Strategi Merentas Pemasaran

Strategi pemasaran silang adalah cara yang baik untuk perniagaan kecil untuk meningkatkan anggaran pemasaran mereka, menurut Majalah Inc, "Syarikat besar seperti MCI dan syarikat penerbangan utama bekerjasama untuk menawarkan batu jarak jauh untuk membuat panggilan, sementara pembersih kering dan penjahit tempatan memberikan potongan untuk pelanggan masing-masing, "jelas mereka. Promosi silang yang berjaya memberi penghargaan kepada peserta dengan kesedaran jenama dan peningkatan penglihatan. Satu tahun, General Motors bekerjasama dengan jenama baseball Rochester Redwings untuk memberikan kemeja-T percuma dengan logo GM di bahagian depan dan logo Rochester Redwings di belakang di gerai popular mereka. Untuk mendapatkan baju itu, pengunjung gerai hanya perlu mengisi kad kenalan ringkas dan meninjau keperluan pembelian kereta mereka. Pada akhir setiap hari, terdapat lebih daripada 800 petunjuk penjualan yang dihasilkan oleh promosi tersebut.Untuk menjalankan promosi yang berjaya, perniagaan harus mencari syarikat popular yang memenuhi pasaran sasaran anda yang sama. Syarikat boleh menggabungkan perkhidmatan, menawarkan tawaran baru atau hanya menjalankan kempen yang tidak mampu mereka lakukan.

Percuma

Orang suka barang percuma. Pemberian promosi tidak semestinya strategi yang menjimatkan, tetapi ini adalah kaedah yang terbukti untuk meningkatkan pengiktirafan nama jenama dan memberi kesan yang tidak dapat dilupakan pada pameran perdagangan. Hadiah terbaik adalah barang praktikal dan berguna yang kebetulan berjenama. Beg kanvas sangat sesuai untuk pameran perdagangan kerana orang dapat menyimpan brosur dan pembelian di dalamnya, serta menggunakannya semula untuk perjalanan membeli-belah. Pena adalah hadiah yang paling biasa kerana orang memikirkan syarikat setiap kali mereka menulis sesuatu. Air botol label peribadi adalah freebie segar, terutamanya untuk pameran perdagangan musim panas luar. Makanan ringan juga boleh dilabel khas untuk hadiah. Jam penggera, termos, cangkir kopi dan stapler adalah idea lain untuk penjenamaan pameran perdagangan. Untuk kejayaan terbaik,pengunjung gerai harus melakukan sesuatu seperti mengisi kad kenalan atau menonton persembahan ringkas untuk mendapatkan barang promo mereka.

Mesin Pengaut Wang

Money Blowing Machine adalah daya tarikan yang menunjukkan banyak kegembiraan di pameran perdagangan. Peserta yang memasuki mesin mempunyai masa 20 saat untuk mendapatkan bil atau baucar kupon yang terbang di dalam alat bersaiz bilik telefon, sementara penonton melihat. Mesin penjana wang muncul di pameran perdagangan perkahwinan 2009 di Statler Towers di Buffalo, New York. Garisan panjang meluas di sekitar bangunan ketika para peserta berteriak mengisi kad kenalan kerana berpeluang memenangi wang sebanyak yang mereka dapat. Penonton sedang ketawa dan bercakap tentang betapa sejuknya pameran itu ketika mereka berjalan pergi. Pada tahun 2010, mesin ini boleh disewa dengan harga $ 275 hingga $ 1,245, bergantung pada jenis mesin yang dipilih dan jangka masa acara.

Cari Media

Pemilik perniagaan kecil yang mungkin tidak mempunyai pameran yang paling terang selalu dapat memusatkan usaha mereka pada perhatian media dan pertemuan tatap muka dengan editor industri utama untuk membina hubungan dan mendapatkan artikel keselamatan. Wakil PR boleh berusaha mengatur peluang bercakap panel atau menyederhanakan peluang sebelum pertunjukan berlangsung. Sarah Skerik, pengarah teknologi dan pasar pameran perdagangan di New York, mengatakan perniagaan kecil dapat menarik perhatian media dengan menerbitkan siaran akhbar, membuat kit akhbar dalam talian, merakam video / memuat naik persembahan di booth dan menghubungi surat khabar tempatan. Selalunya makalah tempatan akan memuatkan satu hingga enam cerita mengenai peserta pameran tempatan untuk berita mereka.