Cara Meningkatkan Kesedaran Jenama untuk Produk

Pasaran pengiklanan hari ini menggabungkan kelebihan kaedah tradisional yang diuji masa dengan cara yang akan datang untuk membantu meningkatkan kesedaran jenama untuk produk anda. Menggabungkan kaedah abad ke-21 dengan promosi yang dicuba dan benar dapat meningkatkan ketepatan pasaran anda. Anda tahu bahawa produk anda sangat bagus, dan anda boleh menggunakan jalan yang berbeza untuk memberi tahu orang tentangnya.

Buat Kehadiran Web yang Kuat

Membuat laman web yang responsif sepenuhnya adalah kunci untuk meningkatkan kesedaran jenama. Istilah, "laman web yang responsif sepenuhnya" bermaksud bahawa tidak kira sama ada seseorang melihat laman web anda di telefon, tablet atau komputer riba mereka, promosi akan kelihatan sama, tanpa mengira mediumnya. Ketekalan itu adalah kunci.

Anda harus menggunakan taktik pengoptimuman mesin pencari untuk meletakkan laman web jenama anda setinggi mungkin dalam hasil carian web. Ini bermaksud apabila seseorang menggunakan kata kunci tertentu yang dikaitkan dengan jenama anda, produk anda akan muncul. dalam hasilnya. Anda boleh belajar melakukannya sendiri atau anda boleh menyewa pakar SEO untuk meningkatkan kedudukan carian anda.

Jalan Media Sosial

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest dan Snapchat - pastikan jenama anda mempunyai media sosial di semua media sosial yang berpotensi sehingga anda dapat menghubungkan kembali ke laman web anda. Setiap platform mempunyai khalayak sasaran dan penggunaannya sendiri. Twitter terutamanya berasaskan kata, sedangkan Instagram dan Pinterest adalah platform visual. Ini bermaksud bahawa grafik dan fotografi yang hebat sama pentingnya dengan salinannya.

Pertimbangkan untuk mengambil pengurus media sosial untuk mengesan jenama anda di pelbagai platform sehingga anda berdua dapat melihat siapa yang memberi tag, bercakap atau bertanya mengenai produk anda. Dengan cara ini, anda dapat berinteraksi dengan pangkalan peminat anda secara langsung, yang juga mewujudkan kesetiaan jenama.

Iklan Media Cetak Tradisional

Jangan memandang rendah kesan bahawa surat khabar, majalah dan papan iklan perlu meningkatkan kesedaran jenama. Media tempatan masih digemari oleh demografi tertentu, jadi pertimbangkan untuk bersandar ke arah ini, terutamanya jika anda ingin pelanggan yang lebih tua mengetahui tentang produk anda. Media cetak juga akan mengetahui di mana meletakkan iklan dengan sebaik-baiknya sehingga anda akan berjaya memasuki pasaran yang anda mahukan.

Papan iklan juga dijamin mendapat perhatian, dan banyak papan iklan sekarang digital, yang dapat mengurangkan biaya dengan sangat tinggi. Perlu diingat bahawa banyak media cetak menjalankan promosi silang dengan media sosial mereka sendiri - jadi dari satu segi, ia menggunakan pukulan dua-untuk-satu.

Radio dan Podcast

Membuat iklan untuk dimainkan semasa siaran radio atau podcast, atau membayar hos atau DJ untuk menyebut jenama anda mempunyai kelebihan yang luar biasa. Ini menjangkau khalayak yang unik. Keberkesanan kosnya berpatutan, kerana memberi kesedaran kepada jenama mengenai produk anda dengan segera, dan ini dapat diulang berulang kali setiap hari atau setiap pertunjukan, yang meningkatkan peluang orang mengingati jenama anda.

Fikirkan jenis orang yang anda mahu gunakan produk anda dan jenis podcast atau stesen radio yang didengarkan oleh pasaran sasaran anda. Kemudian, hampiri rancangan tersebut. Maklumat demografi utama tersedia untuk membantu anda membuat keputusan yang tepat.

Luangkan masa untuk duduk bersama rancangan perniagaan anda untuk menyusun rancangan tindakan pemasaran adalah cara yang pasti untuk meningkatkan kesedaran jenama. Kaji belanjawan anda, dan pelbagaikan pendekatan anda agar orang ramai mengetahui bukan sahaja apa yang anda tawarkan tetapi juga siapa dan jenama anda. Dengan semua pilihan ini untuk menjangkau orang melalui media tradisional dan baru, tidak pernah semudah ini untuk memberitahu pengguna tentang produk anda sehingga anda dapat membina basis peminat setia yang layak dimiliki oleh produk anda.