Adakah Anda Perlu Melaporkan Cukai Jualan Sekiranya Anda Menjual Baju?

Sekiranya perniagaan runcit anda menjual baju dari lokasi perniagaan fizikal, seperti kedai, depo pesanan mel atau gerai vendor, anda mesti melaporkan dan membayar cukai jualan sama ada bulanan atau suku tahunan, kecuali anda dikecualikan cukai. Sahkan berapa banyak cukai jualan yang akan dikenakan kepada pelanggan anda, dan sama ada anda mungkin dikecualikan, di pejabat percukaian atau hasil tempatan anda.

Bagaimana ia berfungsi

Secara umum, untuk menjalankan perniagaan baju runcit anda secara sah, pemerintah tempatan meminta anda untuk memohon izin cukai penjualan, terutama jika anda merancang untuk menjualnya kepada pelanggan yang masuk dan pelanggan pesanan mel di negeri anda. Biasanya, penduduk tempatan tidak mengenakan bayaran untuk permit tersebut, tetapi jika anda gagal melaporkan cukai jualan secara berkala, negeri seperti Texas boleh mengenakan deposit sehingga empat kali ganda dari tanggungan cukai jualan bulanan biasa. Sekiranya anda tinggal di negeri seperti Massachusetts yang tidak mengenakan cukai pakaian pada harga di bawah $ 175, atau Pennsylvania yang hanya mengenakan cukai pada barang pakaian tertentu, anda tidak perlu melaporkan penjualan atau membayar cukai jika inventori anda tidak memenuhi kriteria untuk percukaian.

Pengecualian

Perniagaan anda tidak akan membayar cukai jualan jika anda menjual baju secara borong, jika anda menjual kain kepada pembuat pakaian - kerana kain adalah bahan mentah yang digunakan untuk membuat baju - atau jika perniagaan anda adalah sebahagian dari kedai runcit organisasi bukan untung, menurut kepada SBA.gov. Pada masa penerbitan, jika anda menjual barang runcit kepada pelanggan di negeri-negeri di mana anda tidak memiliki perniagaan secara fizikal, yang mungkin terjadi jika anda menjual secara dalam talian, biasanya, anda tidak perlu mengumpulkan atau melaporkan cukai penjualan, walaupun e-mel pesanan undang-undang cukai juga berbeza mengikut negeri.