Cara Berkomunikasi Kembali & Ke Depan dalam Dokumen Google

Google Docs adalah rangkaian produktiviti berasaskan Web dengan pelbagai ciri perkongsian dan kolaborasi yang memudahkan komunikasi berulang-alik dengan orang secara langsung dalam dokumen Google Docs. Setiap dokumen yang anda buat di Google Docs mempunyai bahagian komen khusus di mana pengguna yang mempunyai akses ke dokumen dapat membincangkan pelbagai aspek dokumen tersebut. Bahagian komen menyokong balasan, dan pengguna dapat menandai komen sebagai "Diselesaikan" dengan satu klik setelah komen ditangani.

1

Navigasi ke Dokumen Google dan log masuk ke akaun anda.

2

Klik "Buat" untuk membuat dokumen baru. Sekiranya dokumen itu sudah ada, pilih dari senarai dokumen.

3

Klik butang "Kongsi".

4

Masukkan alamat e-mel pengguna yang ingin anda bagikan dokumennya di kotak teks "Tambah Orang", kemudian klik "Simpan & Kongsi." Secara lalai, orang yang anda tambahkan akan memiliki hak mengedit, tetapi anda dapat menyesuaikan izin mereka untuk memberi komen hanya dengan mengklik "Boleh Edit" dan mengubahnya menjadi "Dapat Mengomentari" Klik "Selesai" setelah anda selesai menjemput rakan sekerja.

5

Klik butang "Komen" dan pilih "Tunjukkan Aliran Komen."

6

Klik kotak teks "Komen pada dokumen ini" untuk menambahkan komen baru pada dokumen.

7

Klik pautan "Komen" di bawah komen yang ada untuk membalas komen itu, atau klik "Selesaikan" jika komen telah dialamatkan.