Idea Perniagaan untuk Perniagaan Berasaskan Rumah Tepi Laut

Idea perniagaan dari rumah untuk kawasan perairan mungkin cenderung bermusim, melayani pelancong atau pelancong yang sering berkunjung pada bulan-bulan musim panas. Mempelbagaikan perniagaan rumah tepi laut anda untuk merangkumi beberapa aktiviti musim panas yang dijalankan bersama akan memastikan banyak perniagaan. Dari mulut ke mulut adalah salah satu taktik pengiklanan terbaik. Jaga perniagaan anda dan anda akan pasti perniagaan berulang yang terus meningkat dari tahun ke tahun.

Sewaan Perahu & Tube Paddle

Sewa kapal dayung sebagai sebahagian daripada perniagaan rumah anda di tepi laut. Dayung berperahu sangat sesuai untuk menavigasi tasik dengan santai atau berkelah di kapal semasa lawatan berperahu di petang yang malas. Semua orang suka tubing, terutama ketika ada orang ramai. Tawarkan pelindung matahari dan alat apungan berwarna terang, seperti jaket keselamatan, untuk dijual di tempat yang terkenal.

Sewa Canoe & Kayak

Perniagaan dari rumah di tepi sungai terutamanya akan mendapat manfaat daripada menjalankan perniagaan sampan dan kayak. Mengambil kano dan sampan yang mereka sewa boleh menjadi sebahagian daripada sewaan. Tentukan hamparan air dan sampan yang merangkumi diri anda untuk mendapatkan anggaran berapa lama perjalanan. Dengan cara itu, anda akan tahu bila hendak mengambil kano dan kanu anda agar kumpulan seterusnya keluar. Semakin banyak sampan dan kayak yang dapat anda beli sebagai pelaburan awal akan menentukan berapa banyak keuntungan harian yang akan anda perolehi.

RV & Berkhemah

Menjalankan perkhemahan RV dan khemah boleh menguntungkan pada musim bunga dan musim panas. Anda boleh menyediakan kemudahan elektrik, pembuangan RV, kemudahan dobi dan mungkin sebuah kedai kecil tempat berkhemah dapat membeli bekalan dan makanan ringan, soda sejuk, lampin, dan susu. Bergantung pada lokasi tepi laut anda dan seberapa mudah diakses, perniagaan dapat berjalan dengan cepat dan menguntungkan.

Umpan Ikan & Tangani

Buka kedai umpan dan peralatan ikan untuk nelayan membeli barang memancing mereka. Stok saham, minnow, crawler malam, pemintal, tali pancing, pisau fillet, tali pengikat, dan joran dan gulungan --- semua yang diperlukan nelayan. Topi dan topi memancing, ponchos hujan, peti ais, dan penyejuk minuman akan membuat keuntungan sampingan. Kemudian, anda boleh memasukkan pilihan bir untuk dijual.