Idea Perniagaan untuk Menginap Di Rumah Ibu

Tinggal di rumah ibu yang ingin memulakan perniagaan mereka sendiri mesti mengambil kira beberapa perkara. Di samping jadual pemilik perniagaan yang sibuk, ada masa yang diperlukan untuk penjagaan anak yang boleh berbeza-beza bergantung pada usia anak dan berapa anak di rumah. Tetapi walaupun dengan cabaran penjagaan anak dan tanggungjawab rumah tangga yang lain, masih banyak idea perniagaan untuk tinggal di rumah ibu.

Penulisan Bebas

Ibu yang tinggal di rumah dengan minat dalam menulis dapat membina perniagaan menulis bebas dari rumah. Internet menawarkan banyak laman web yang berbeza di mana ibu boleh menghantar kandungan dan dibayar. Bersama dengan kandungan Internet terdapat juga penulisan teknikal korporat, penulisan artikel majalah, penjualan dan pemasaran kandungan pembuatan dan penulisan buku. Dengan mengembangkan portfolio pelanggan dalam pelbagai medium, ibu tinggal di rumah mempunyai pilihan untuk membuat perniagaan menulis bebasnya sendiri.

Bakul Hadiah

Bakul hadiah popular sebagai hadiah untuk acara korporat, percutian, ulang tahun, perkahwinan, pesta pemanasan rumah dan hadiah graduasi. Sekiranya ibu tinggal di rumah meluangkan masa untuk belajar bagaimana menjadi kreatif dengan bakul hadiah, maka dia dapat membuat perniagaan tinggal di rumah. Salah satu cara untuk menjadi kreatif dengan bakul hadiah ialah menawarkan untuk membuat bakul hadiah yang disesuaikan untuk setiap kesempatan. Anda bekerjasama dengan pelanggan untuk membuat tema untuk bakul hadiah, dan kemudian menyertakan hadiah yang penting bagi penerima. Idea lain untuk bakul hadiah termasuk bakul cookie, bakul belon, dan bakul wain dan keju.

Penjagaan Harian

Sekiranya ibu tinggal di rumah mencari idea perniagaan yang membolehkannya menjaga anak-anaknya, maka dia harus mempertimbangkan untuk mewujudkan perniagaan penjagaan anak di rumah. Menurut Power Home Biz, untuk memulakan perniagaan penjagaan anak di rumah, anda perlu menghubungi pejabat pengawalseliaan perniagaan di negeri anda dan kerajaan tempatan untuk mengetahui keperluan di kawasan anda. Beberapa keperluan yang berpotensi adalah satu hidangan panas setiap hari untuk setiap anak, satu pekerja jagaan harian berlesen untuk jumlah anak yang telah ditentukan dan sejumlah ruang di kemudahan anda setiap anak. Sebagai contoh, negeri Alaska memerlukan seorang pekerja jagaan harian berlesen untuk setiap 20 kanak-kanak berumur 5 tahun ke atas, menurut Daycare.com.

Tunjuk ajar

Ibu tinggal di rumah dengan tauliah yang tepat boleh memulakan perniagaan bimbingannya sendiri. Sekiranya ibu mempunyai ijazah dalam sejarah, maka dia boleh membuka perniagaan bimbingan sejarah di rumahnya. Sekiranya ibu dapat bermain piano, dia boleh membuka perniagaan pelajaran piano.

Penjualan Produk

Ibu tinggal di rumah ibu boleh melakukan penjualan produk dengan barisan produk seperti kosmetik, peralatan memasak dan produk pembersihan rumah. Edarkan katalog produk anda ke perniagaan tempatan dan di antara rakan dan ahli keluarga anda, dan kumpulkan pesta penjualan di rumah orang lain untuk membantu menjual produk.