Cara Mengesan Hasil Penjualan Runcit

Menjejaki hasil penjualan runcit anda memberi anda maklumat penting yang membantu anda memaksimumkan keuntungan. Menurut laman web Perkhidmatan Latihan Peruncit, 66 peratus dari semua keputusan pembelian berlaku semasa pembeli mengunjungi kedai anda, dan 53 peratus daripadanya adalah pembelian dorongan. Optimumkan pendapatan perniagaan anda dengan mengesan strategi merchandising anda. Terokai pilihan anda dan pilih pilihan yang sesuai untuk perniagaan anda.

1

Mulailah pencarian penyelesaian penjejakan barang dagangan dengan mempertimbangkan penyelesaian mudah alih untuk mengesan barang niaga runcit dalam masa nyata. Menurut laman web True Context, terdapat pilihan merchandising mudah alih yang membolehkan perwakilan barang dagangan anda mengesan inventori dari kedai ke kedai, kemasukan pesanan, pemeriksaan produk dan paparan produk melalui telefon pintar mereka. Walaupun perwakilan berada di luar jangkauan tanpa wayar, telefon pintar dapat mengambil gambar produk dan paparan, membuat pesanan, menyimpan rekod inventori dan menghantar cap geost untuk membuktikan bahawa setiap lokasi telah diservis.

2

Kaji kebaikan dan keburukan pelaburan dalam penyelesaian perisian komprehensif untuk penjualan runcit. Ini membolehkan anda mengedarkan barang dagangan yang betul ke kedai runcit yang betul sambil menerapkan corak penjualan khusus setiap kedai untuk keputusan pembelian dan pengedaran di seluruh perusahaan. Kurangkan jumlah penurunan harga dan pemindahan antara kedai. Menurut laman web Epicor, perisian penjualan barang runcit melakukan semua ini dan banyak lagi. Dengan maklumat yang tepat, anda akan membuat keputusan pembelian yang lebih baik, membuat strategi harga yang lebih menguntungkan dan menguruskan inventori dengan cepat.

3

Selidiki adakah perisian khusus industri tersedia untuk perniagaan anda. Laman web Perisian Myriad menawarkan program perisian komprehensif yang direka khas untuk perniagaan perabot, misalnya. Dipanggil Eclicktic, gunakannya untuk ujian merchandising, mencuba barang dagangan utama di lokasi yang berbeza di kedai anda. Perbaiki titik panas barang dagangan anda untuk keuntungan maksimum. Oleh kerana itu adalah perisian yang komprehensif, anda dapat menyederhanakan penjualan, pemasaran dan aspek perniagaan perabot lain dan mengakses akaun yang perlu dibayar dan akaun yang belum diterima. Pertimbangkan untuk menguruskan kontrak perbankan, penghantaran dan inventori anda dengan satu pakej perisian yang komprehensif, jika ada yang dibuat untuk industri khusus anda.

4

Timbang pilihan anda. Pertimbangkan program perisian mana yang paling sesuai dengan keperluan anda. Apa yang paling sesuai untuk rangkaian kedai kotak besar akan sama sekali berbeza dengan yang paling sesuai untuk rangkaian kedai serbaneka. Melabur dalam program perisian terbaik untuk tujuan anda, dan lacak kemajuan kempen merchandising anda untuk memperoleh hasil maksimum.

5

Gunakan program perisian baru anda untuk mengukur statistik setiap kempen, perhatikan pandangan anda. Gunakan input ini untuk membantu anda merumuskan kempen merchandising masa depan yang berjaya. Menjejak secara berterusan, dan sentiasa menyesuaikan diri semasa pasaran anda berubah, sentiasa berkembang.