Bagaimana Membangun Perniagaan Katalog Pesanan Mel

Perniagaan katalog pesanan mel dapat memberi perniagaan kecil anda penampilan syarikat besar. Kuncinya adalah mencetak nama perniagaan anda ke dalam katalog dan borang pesanan di dalamnya. Juga, sedia menjawab telefon semasa waktu operasi anda. Orang akan menjangkakannya kerana syarikat katalog lain mempunyai perkhidmatan pelanggan. Mulakan usaha kecil dan bina perniagaan anda secara beransur-ansur jika anda bekerja. Selaras dengan surat anda.

1

Tentukan produk yang akan dijual melalui pos. Pilih barisan produk yang menggembirakan anda, menurut Entrepreneur.com, kerana anda akan bekerja berjam-jam dengan produk tersebut. Pilih sebilangan produk yang berkaitan kerana anda memerlukan banyak produk untuk katalog. Pilih, misalnya, pakaian bayi, pakaian bayi dan pakaian bayi jika anda menjual pakaian bayi.

2

Cari di Google.com dan Yahoo.com untuk pembekal borong yang menjual produk tertentu anda. Baca majalah peluang perniagaan, termasuk "Peluang Perniagaan" dan "Perniagaan Rumah Tangga", untuk mencari pembekal borong yang berpotensi.

3

Hubungi beberapa pembekal borong. Pastikan pembekal borong menawarkan perkhidmatan penghantaran, jadi anda boleh memesan satu produk pada satu masa jika perlu. Pilih pembekal borong yang menawarkan kos seunit terendah kepada anda.

4

Dapatkan akaun saudagar melalui bank anda supaya anda dapat menerima kad kredit. Gunakan perkhidmatan, seperti Paypal.com atau Clickbank.com, jika Anda tidak dapat memperoleh akun pedagang.

5

Minta pembekal borong anda mencetak katalog dengan nama syarikat anda di bahagian luar dan borang pesanan. Minta mereka memasukkan bahagian untuk pembelian kad kredit. Pastikan anda memesan katalog dengan harga runcit, bukan harga borong.

6

Baca kit pengedar anda semasa anda menerimanya supaya anda memahami bagaimana pemborong anda beroperasi. Hubungi dan ajukan soalan sekiranya anda tidak memahami sesuatu.

7

Letakkan iklan yang dikelaskan dalam panduan pembeli dan beberapa surat khabar besar. Beri orang pilihan untuk menghantar katalog percuma atau memanggil anda untuk mendapatkannya. Masukkan setiap iklan yang dikelaskan supaya anda tahu dari mana tindak balas iklan diperoleh. Tulis "CE919" pada borang pesanan, sebagai contoh, jika anda meletakkan iklan rahsia di "The Cincinnati Enquirer" pada minggu 19 September. Gunakan kekunci secara berkala untuk mengesan hasil iklan anda.

8

Kirim katalog kepada orang-orang ketika mereka menulis atau memanggil. Gunakan perkhidmatan mel suara selepas berjam-jam, meminta orang lain memberikan nama dan alamat lengkap mereka.

9

Pisahkan borang pesanan dari cek, pembelian tunai dan kad kredit semasa pesanan masuk. Ketikkan label surat untuk setiap pelanggan dan isi borang pesanan borong. Hantarkan label dan borang pesanan borong kepada pembekal borong anda. Sertakan cek untuk harga borong barang yang dipesan supaya pemborong anda dapat menghantar barang tersebut kepada pelanggan anda.

10

Iklankan setiap minggu di semua surat khabar jika mendapat keuntungan. Luaskan iklan anda untuk memasukkan surat khabar lain. Iklankan di akhbar nasional yang merangkumi "USA Today." Letakkan iklan yang dikelaskan di majalah, seperti "Mekanik Popular," atau majalah lain dengan bahagian yang dikelaskan besar.