Cara Menukar DVD Video_TS untuk iTunes

Menyelaraskan iPhone, iPad atau iPod Touch dengan iTunes memindahkan kandungan, termasuk fail video, dari komputer anda. Peranti iOS Apple hanya serasi dengan jenis format video digital tertentu, jadi memindahkan fail Video_TS DVD memerlukan perisian penukaran pihak ketiga. Perisian ini mesti dapat menukar fail video yang disimpan dalam folder Video_TS DVD ke format H.264, MOV atau MP4 yang serasi dengan iOS. Sebelum menukar, pastikan bahawa proses itu dianggap sah penggunaan DVD yang anda miliki. Walaupun begitu, gunakan sandaran iTunes hanya untuk penggunaan anda sendiri. Anda tidak boleh menyebarkan kandungan dengan cara apa pun atau anda berisiko melanggar undang-undang.

Freemake

1

Buka laman utama Freemake di penyemak imbas Web komputer anda dan ikuti arahan muat turun dan pemasangan. Lancarkan Freemake setelah pemasangan selesai.

2

Masukkan DVD ke dalam pemacu DVD-ROM komputer anda.

3

Klik butang "Video DVD" di menu di bahagian atas tetingkap Freemake. Navigasi ke pemacu DVD dan pilih folder "Video_TS".

4

Klik butang "Ke Apple" di bahagian bawah skrin untuk memilih pratetap penukaran yang sesuai dengan iOS. Klik butang "Tukar".

Suite Penukar iPhone

1

Lawati halaman utama E-ZSoft dan muat turun pakej pemasangan "iPhone Converter Suite". Ikuti arahan dan pasang iPhone Converter Suite di komputer anda. Lancarkan aplikasi setelah pemasangan selesai.

2

Masukkan DVD ke dalam pemacu DVD-ROM komputer anda.

3

Klik butang "Penukar DVD" dan arahkan ke folder "Video_TS" pemacu DVD anda di kotak dialog.

4

Pilih "iPhone" dari senarai "Format Output" dan klik butang "Convert Now".

Bintang Percuma

1

Buka halaman utama Bintang Percuma, muat turun pakej pemasangan dan pasang perisian di komputer anda. Lancarkan Bintang Percuma setelah pemasangan selesai.

2

Masukkan DVD ke dalam pemacu DVD-ROM komputer anda.

3

Klik butang "Tambah" dan arahkan ke folder "Video_TS" DVD di kotak dialog.

4

Klik butang "Profil" dan pilih "MP4" dari senarai format penukaran yang tersedia. Klik butang "Rip Disc" untuk memulakan penukaran.