Cara Memadamkan Teg di Evernote

Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan pengambilan nota dalam talian Evernote untuk menguruskan idea perniagaan, nota dan senarai perkara yang harus dilakukan, anda mungkin telah menemui ciri penandaan Evernote yang berguna. Teg adalah perkataan yang boleh anda tambahkan pada nota untuk membantu kumpulan dan mengenalinya. Lama kelamaan, perpustakaan Evernote anda mungkin memperoleh puluhan atau bahkan ratusan tag semasa anda terus menambahkan nota. Dengan menghapus teg yang tidak lagi anda perlukan, anda dapat mengekalkan ruang kerja yang lebih kemas yang membolehkan anda mencari teg dengan lebih mudah.

1

Klik butang "Tag" di halaman akaun Evernote anda jika anda tidak melihat sebarang tanda di bawah butang. Selepas anda mengklik butang, tag anda akan muncul di bawahnya. Butang ini berfungsi sebagai togol; ia memaparkan dan menyembunyikan nota anda semasa anda mengklik butang. Nombor muncul di sebelah setiap teg. Nombor ini memberitahu anda jumlah nota yang dihubungkan dengan teg.

2

Klik mana-mana teg untuk melihat nota tag.

3

Klik kanan pada tag yang ingin anda hapus untuk memaparkan menu yang mengandungi pilihan.

4

Klik pilihan "Padam" untuk memadam tanda itu dari pustaka anda. Gunakan proses ini untuk menghapus tag tambahan jika diperlukan.