Bagaimana Memulakan Perniagaan Beton Stain Acid Stain

Pensijilan adalah pengakuan rasmi seseorang yang mahir dalam industri dan menunjukkan bahawa dia mempunyai pengetahuan khusus. Tidak ada satu perakuan keseluruhan yang diberikan kepada pekerja konkrit hiasan, tetapi ada lesen bangunan khusus yang ditawarkan oleh bandar dan negeri. Untuk mendapatkan lesen, anda mesti lulus kursus dan ujian khas, yang mengesahkan anda mempunyai pengetahuan dalam bidang pengkhususan tersebut. Tidak semua perakuan diperlukan oleh sebuah bandar atau negeri untuk beroperasi sebagai penyedia konkrit hiasan, tetapi kebanyakan mempunyai syarat perlesenan khusus yang mesti dipenuhi oleh semua kontraktor bangunan.

Pensijilan & Perlesenan

1

Ikuti bengkel dan seminar dari kontraktor noda konkrit profesional. Banyak perniagaan atau pembekal produk menawarkan seminar jenis ini. Semakin banyak pengetahuan yang anda miliki dalam menerapkan kesan asid konkrit, semakin banyak pengalaman, kebolehan hiasan dan keyakinan yang akan anda miliki dalam perniagaan anda. Pelajari beberapa teknik dan kemasan aplikasi yang berbeza. Simpan sebarang sijil yang ditawarkan pada akhir kursus, ini akan menunjukkan kepakaran dan pendidikan anda di lapangan.

2

Hubungi atau kunjungi jabatan pelesenan daerah atau bandar di negeri anda - beberapa negeri mempunyai laman web dalam talian dengan maklumat pelesenan. Tanya mengenai syarat pelesenan untuk perniagaan ini, ini berbeza bergantung pada bandar, daerah dan negeri tempat anda bekerja. Beberapa negeri memerlukan kontraktor bangunan dari semua jenis untuk memiliki lesen, sementara yang lain tidak memerlukan lesen jenis apa pun.

3

Ikuti pemeriksaan profesional yang diperlukan oleh jabatan perlesenan daerah atau negeri, jika diperlukan. Pensijilan dan lesen kontrak asas berkaitan dengan amalan perniagaan umum di bidang kontraktor bangunan. Selain lulus ujian, anda mungkin juga perlu memenuhi syarat insurans tertentu dan lulus pemeriksaan latar belakang jenayah untuk mendapatkan lesen.

4

Dapatkan lesen bandar dan negeri lain yang berorientasikan bidang anda. Kontraktor bangunan jenis apa pun boleh memiliki lebih daripada satu sijil berlesen. Sebilangan besar negeri mempunyai kursus khusus untuk kontraktor konkrit, walaupun tidak semestinya ditentukan untuk pereka konkrit hiasan.

Dokumentasi lain

1

Pilih nama untuk perniagaan anda dan daftarkan nama "Melakukan Perniagaan Sebagai" di pejabat kerani daerah. Di beberapa negeri, proses ini dapat diselesaikan secara dalam talian.

2

Dapatkan dokumentasi pendaftaran perniagaan yang sesuai. Berunding dengan pengacara perniagaan mengenai implikasi undang-undang dan cukai dalam mendaftarkan perniagaan sebagai pemilik tunggal, perkongsian, syarikat atau syarikat pertanggungjawaban terhad. Failkan dokumentasi yang diperlukan dengan pejabat Kerani Daerah.

3

Lawati laman web Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri untuk memohon nombor Pengenalan Majikan, yang membolehkan anda membuka akaun bank perniagaan dan membuat laporan cukai.

4

Dapatkan insurans liabiliti yang diperlukan oleh pejabat pelesenan untuk mendapatkan lesen perniagaan kontraktor asas. Jumlah yang anda perlukan akan berbeza bergantung pada bandar, daerah dan negeri tempat anda tinggal.

5

Hubungi pejabat kerani daerah anda untuk mendapatkan nombor cukai penjualan, jika negeri anda menghendaki anda memungut cukai penjualan negeri. Nombor cukai ini juga diperlukan semasa membeli peralatan borong dan produk pewarnaan asid, kerana cukai penjualan tidak dikenakan ke atas barang-barang ini.