Cara Menapis Pengikut Secara Abjad di Twitter

Twitter menggunakan senarai pengikut kronologi lalai, dengan pengikut terbaru paling dekat dengan bahagian atas. Sebaik-baiknya, perniagaan kecil yang mengembangkan akaun Twitter harus cepat melepasi titik di mana penyenaraian ini menyediakan cara praktikal untuk mencari pengikut tertentu. Aplikasi membantu anda memperoleh lebih banyak nilai dari suapan Twitter anda, dan beberapa membolehkan anda mengurus pengikut anda dengan lebih khusus, termasuk menggunakan kaedah penapisan yang berbeza sehingga anda dapat menyusun pengikut dengan pelbagai cara, termasuk mengikut abjad.

1

Cari aplikasi pihak ketiga yang membolehkan anda mengawal pengikut anda dengan lebih khusus. Walaupun aplikasi baru selalu ditulis yang memperluas kemampuan Twitter, beberapa pilihan popular pada tahun 2012 adalah Refollow atau TwerpScan.

2

Lawati laman web Refollow, TwerpScan atau aplikasi lain dengan kemampuan yang serupa.

3

Ikuti arahan untuk membolehkan aplikasi mengakses maklumat Twitter anda. Di laman web untuk kebanyakan aplikasi, anda akan melihat butang biru yang bertuliskan "Log masuk dengan Twitter." Klik butang itu untuk mengakses aplikasi.

4

Ikuti arahan untuk log masuk dengan Twitter. Untuk aplikasi yang harus mengakses profil Twitter anda, Twitter meminta anda untuk membenarkan atau menolak aplikasi tersebut ke suapan Twitter anda. Benarkan akses sehingga anda dapat menggunakan fungsi aplikasi. Dasar Twitter untuk aplikasi pihak ketiga menghendaki aplikasi mendedahkan maklumat apa yang akan diaksesnya, seperti sama ada aplikasi tersebut akan mengakses mesej langsung anda, jadi pastikan anda membaca keterangan mengenai apa yang perlu diakses oleh aplikasi sebelum anda bersetuju untuk membenarkannya mengaksesnya. Anda mungkin tidak mahu menggunakan aplikasi yang mengakses mesej langsung jika anda Tweet dari akaun perniagaan dan mempunyai pelanggan atau pelanggan Tweet apa sahaja yang mungkin perlu anda rahsiakan.

5

Tapis hasilnya di aplikasi sehingga anda hanya dapat melihat pengguna yang mengikuti anda. Dalam Refollow, anda perlu mengklik butang untuk "Pengguna yang Mengikuti" dan kemudian masukkan nama skrin anda sendiri. Kemudian, klik butang di bahagian atas halaman yang bertuliskan "Nama Skrin" untuk menyaring pengikut anda mengikut abjad. Di Twerpscan, klik butang yang bertuliskan "Urus Pengikut Anda." Kemudian, klik pada "Nama Skrin" atau "Nama" untuk mengatur pengikut mengikut abjad mengikut pegangan mereka atau nama yang mereka lampirkan pada profil mereka.