Kegunaan Perniagaan untuk Pemacu Kilat yang Boleh Dip boot

Pemacu kilat sesuai untuk membuat sandaran fail serta menyalin data dari satu komputer ke komputer yang lain. Peranti memori kecil ini mudah alih dan hanya memerlukan anda memasangnya ke port USB komputer untuk mengakses data mereka. Pemacu kilat yang boleh di-boot menawarkan lebih banyak faedah kerana ia membolehkan anda terus bekerja di komputer lain atau membantu anda memperbaiki komputer yang menghadapi masalah.

Penyelesaian masalah

Pemacu kilat USB yang boleh dimuatkan yang dimuatkan dengan alat diagnostik dan pembaikan komputer dapat membantu anda menyimpan data apabila terdapat masalah dengan komputer. Apabila anda perlu mendiagnosis atau menyelesaikan masalah komputer yang tidak berfungsi dengan betul, boot dari pemacu USB. Anda boleh memeriksa tahap kesihatan cakera keras, RAM dan komponen lain dan menjalankan pembaikan yang diperlukan.

Menguji Komputer Baru

Semasa anda menilai komputer untuk melihat apakah komputer itu memenuhi keperluan anda, anda boleh menggunakan pemacu denyar USB yang boleh dimuat yang mengandungi aplikasi yang anda andalkan. Anda berpeluang melihat apakah setiap aplikasi akan berjalan dengan baik di komputer sebelum meluangkan masa untuk memasangnya di cakera keras.

But dari Komputer Orang Lain

Sekiranya anda perlu bekerja, tetapi tidak mempunyai akses ke desktop atau komputer riba anda sendiri, anda boleh menggunakan pemacu USB yang dapat di-boot pada komputer rakan sekerja. Anda boleh bekerja dengan fail anda sendiri serta mengakses data tertentu, seperti penanda halaman untuk penyemak imbas Web anda. Anda tidak perlu menyalin fail anda ke komputer orang lain untuk menggunakannya, yang membantu melindungi privasi anda.

Pertimbangan

Gunakan pemacu kilat USB yang cukup besar untuk menyimpan bukan hanya sistem operasi dan fail yang ingin anda gunakan di komputer, tetapi juga fail baru yang anda hasilkan atau muat turun. Sebagai contoh, anda boleh melakukan boot dengan pemacu pada komputer rakan sekerja, mengerjakan fail pangkalan data, dan kemudian menyalin rekod pangkalan data ke pemacu sehingga anda dapat membawanya bersama anda.

Dapatkan pemacu USB yang sesuai dengan rantai kunci untuk mengelakkan kehilangannya atau meninggalkannya secara tidak sengaja semasa menggunakannya dengan komputer orang lain.