Cara Menghapus Tarikh Diakses Terakhir Dari Fail PowerPoint

PowerPoint tidak membenarkan anda membuang tarikh terakhir diakses dari fail dan Windows akan membuat nilai secara automatik, walaupun dikeluarkan. Di Windows, mungkin untuk membuang semua sifat dari fail. Windows menguruskan tiga tarikh dalam sifat fail: tarikh dibuat, tarikh ia terakhir diubah, dan tarikh akses terakhir. PowerPoint mengekalkan tarikh lain: tarikh persembahan terakhir dicetak.

1

Lihat ke lokasi fail PowerPoint di komputer anda. Klik kanan fail PowerPoint dan pilih "Properties" untuk menunjukkan kotak dialog sifat untuk fail itu.

2

Klik pada tab "Details" untuk melihat semua sifat yang berkaitan dengan fail PowerPoint itu. Sekiranya anda mengarahkan tetikus ke salah satu nilai dan penunjuk berubah menjadi huruf "I", anda boleh mengubah nilai tersebut. Tarikh tidak boleh diedit.

3

Klik "Hapus Properti dan Maklumat Peribadi" di bahagian bawah bahagian Butiran pada kotak dialog Properties. Klik "OK" dan Windows akan membuat salinan fail PowerPoint dengan semua sifat dikeluarkan. Oleh kerana Windows menghasilkan tarikh secara automatik, ia akan menerapkan tarikh dan masa anda membuang sifat tersebut sebagai tarikh penciptaan dan tarikh terakhir diakses. Nama fail akan sama dengan fail PowerPoint yang asal dengan kata "Salin" yang ditambahkan hingga akhir.