Cara Menulis Kad Perniagaan untuk Perniagaan Komersial

Perniagaan komersial menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan kepada pengguna dan perniagaan kecil di seluruh negara. Kad perniagaan adalah barisan pertama penjenamaan dan promosi perniagaan bagi banyak syarikat. Merancang kad yang berkesan memerlukan penggunaan logo yang menggambarkan produk atau perkhidmatan perniagaan dan maklumat hubungan yang berkaitan. Banyak perniagaan komersial menggunakan peta pada kad untuk membantu pengguna mencari lokasi dengan lebih mudah. Sebahagian daripada kad perniagaan komersial yang sering diabaikan adalah kata tambahan yang memisahkan anda dari pesaing.

1

Lihat reka bentuk kad perniagaan yang ada dan lihat berapa banyak ruang yang anda perlukan untuk menambahkan perkataan atau frasa. Kad perniagaan berukuran 3.5 inci dengan 2 inci dengan saiz fon yang lebih kecil. Bergantung pada berapa banyak ruang yang diperlukan oleh logo dan maklumat hubungan, anda mungkin mempunyai cukup ruang untuk tiga hingga tujuh perkataan.

2

Ikuti sejarah perniagaan anda, tuliskan sebarang anugerah terbaru atau sebutan masyarakat yang menyatakan kecemerlangan anda. Tulis berapa tahun anda berkhidmat untuk komuniti atau maklumat lain yang menunjukkan kecekapan.

3

Senaraikan ciri produk atau faedah yang menjadi nilai jual. Jaminan, pemadanan harga atau konsultasi percuma adalah pembuka mata bagi pengguna yang berusaha menjimatkan wang.

4

Kaji item yang disenaraikan dan dicatat dan tentukan elemen apa yang paling berpengaruh. Tentukan satu atau dua "ungkapan kuasa" yang boleh anda masukkan ke dalam kad jika ruang mengizinkan. Ungkapan kuat memberitahu pelanggan faedah membeli dari anda.

5

Ubah suai templat kad perniagaan anda dengan frasa kuasa. Sebagai contoh, sebuah syarikat penyaman udara mungkin menyatakan dengan nama, "Melayan masyarakat selama 25 tahun." Sebuah kedai pembaikan komputer mungkin memberikan "Jaminan Kerja 90" atau kedai kasut mungkin menawarkan kupon dengan mengarahkan pelanggan, "Cari kupon penjimatan wang di laman web kami."