Bolehkah Saya Menggunakan Buku Pantas Dengan Teknologi Awan?

Internet penuh dengan perbincangan mengenai teknologi cloud sebagai gelombang besar seterusnya dalam pengkomputeran perniagaan. Teknologi awan tidak kurang dari revolusi bagaimana perniagaan menjalankan aplikasi pengkomputeran mereka. Pada masa sebelum awan itu wujud, infrastruktur pengkomputeran berada di lokasi dan ditangani oleh setiap perniagaan individu. Di bawah teknologi cloud, infrastruktur yang sama ini ditawarkan sebagai perkhidmatan yang disediakan dari jarak jauh oleh perkhidmatan hosting. Perniagaan yang menggunakan teknologi ini dikatakan "di awan." Teknologi pengkomputeran awan serasi dengan pelbagai aplikasi pengkomputeran, seperti Intuit Quickbooks, dan dapat digunakan di hampir semua bidang perniagaan.

Hosting

Kunci untuk menggunakan QuickBooks adalah mencari perkhidmatan hosting yang menawarkan teknologi cloud yang merangkumi akses jauh ke perisian kewangan. Cara kerjanya adalah perisian perakaunan QuickBooks sebenarnya dapat diakses dari jarak jauh dari pelayan cloud di mana teknologinya dikendalikan oleh syarikat hosting. Ini membolehkan syarikat menggunakan QuickBooks untuk tidak perlu memasangnya dan mengekalkannya di komputer dan rangkaian mereka sendiri. Ini juga dapat menghilangkan keperluan untuk membeli banyak lesen.

Kos

Kos menggunakan perkhidmatan hosting awan daripada menyelenggara QuickBooks sendiri dapat jauh lebih rendah. Walaupun benar bahawa anda perlu membayar yuran perkhidmatan hosting dan anda mungkin perlu membayar yuran pelesenan untuk menggunakan aplikasi QuickBooks untuk keseluruhan perniagaan anda, anda dapat menghilangkan kos yang besar kerana anda tidak semestinya perlu menjaga kakitangan teknologi maklumat untuk menyelenggara dan menyelesaikan masalah perisian dan pangkalan data yang berkaitan.

Mobiliti

Kelebihan yang paling ketara dalam menggunakan teknologi cloud untuk QuickBooks ialah menjadikan aplikasi ini mudah alih. Kerana tidak ada perisian untuk dipasang pada komputer perniagaan anda sendiri, anda benar-benar dapat mengakses QuickBooks dari mana sahaja dengan akses Internet. Ini boleh memberi kesan yang besar terhadap produktiviti, yang membolehkan pekerja mengakses perisian dari rumah atau bahkan semasa melakukan perjalanan jika perlu. Pengguna tidak lagi terikat dengan lokasi tertentu, dan syarikat tidak semestinya perlu membeli peranti pengkomputeran mudah alih dengan perisian yang dipasang.

Kerjasama

Kelebihan utama lain untuk menggunakan Intuit QuickBooks di cloud adalah bahawa ia membolehkan kerjasama yang lebih besar di kalangan pekerja. Fail dapat dikongsi di antara muka perisian dan bahkan dapat digunakan pada waktu yang sama oleh beberapa pengguna. Ini juga boleh memberi kesan yang besar terhadap produktiviti, memungkinkan bagi banyak pengguna untuk mengerjakan projek yang sama sekaligus. Ini dapat menjimatkan masa dan sumber dalam jangka masa panjang.