Cara Menambah Pelbagai Animasi Tersuai dalam PowerPoint

Microsoft PowerPoint dilengkapi dengan begitu banyak animasi yang telah dikonfigurasikan sehingga pandangannya di pita bahkan tidak dapat menunjukkan sebilangan kecil daripada jumlah yang ada --- pengguna harus menatal dan menggunakan menu terbang untuk melihat semuanya. Tetapi ini bukan satu-satunya animasi yang dapat anda gunakan dengan PowerPoint. Anda dapat menambahkan gambar anda sendiri, seperti berkedip, yang merupakan gambar animasi yang berkilauan, melantun, berkelip dan berkilau, atau klip video animasi. PowerPoint menyokong penambahan berbilang klik, yang bermaksud anda boleh menambah dan memasukkan banyak animasi sekaligus, menjimatkan masa anda sendiri.

1

Mulakan Microsoft PowerPoint. Klik tab "Fail". Klik "Buka."

2

Cari persembahan PowerPoint untuk menambahkan pelbagai animasi tersuai, dan klik dua kali nama fail, yang akan mempunyai sambungan PPT atau PPTX.

3

Tatal melalui slaid atau tekan "Page Down" pada papan kekunci untuk sampai ke slaid untuk menambahkan animasi ke.

4

Klik tab "Masukkan". Tambahkan beberapa GIF animasi ke persembahan dengan mengklik butang "Gambar" pada pita. Cari di mana GIF disimpan. Tekan dan tahan kekunci "Ctrl". Klik sekali pada setiap GIF; kemudian klik butang "Masukkan". Semua GIF dimasukkan sekaligus. Untuk menambahkan beberapa GIF animasi yang tidak disimpan di lokasi yang sama, semak dan klik dua kali setiap nama fail, yang menambahkannya ke slaid.

5

Tambahkan beberapa klip video animasi dengan mengklik anak panah drop-down kecil di bawah butang "Video" pada tab "Masukkan". Klik "Video dari Fail." Lihat dan klik dua kali video untuk ditambahkan. Anda pasti ingin menambahkannya secara berasingan, kerana simbol mereka di slaid memerlukan banyak ruang. Setelah video pertama ditambahkan, sesuaikan segi empat tepat hitam pada slaid; kemudian tambahkan yang lain dengan cara yang sama sehingga anda meletakkan semua animasi pada slaid atau sepanjang beberapa slaid.