Cara Membakar Kemas kini XP ke CD

Windows XP menggunakan Kemas Kini Microsoft untuk memeriksa, memuat turun dan memasang ke sistem operasi dengan kemas kini atau patch terkini. Untuk memuat turun kemas kini, anda mesti disambungkan ke Internet. Menyambungkan Windows XP ke rangkaian pasca pemasangan, bagaimanapun, dapat membahayakan rangkaian, stesen kerja yang disambungkan dan data perniagaan anda kerana kerentanan yang ada dalam sistem operasi yang belum ditambal. Disarankan membakar kemas kini ke CD dan memasang kemas kini sebelum log masuk.

1

Tekan "Windows-D" dan klik kanan kawasan kosong di desktop. Pilih "Fail" dari menu konteks dan pilih "Baru." Pilih "Folder Baru."

2

Namakan folder "XPUpdates." Muat turun pek perkhidmatan atau kemas kini yang sesuai dari Pusat Muat turun Microsoft (lihat Sumber).

3

Simpan fail ke XPUpdates. Masukkan CD kosong ke dalam pemacu cakera dan pilih "Buka Folder CD Boleh Ditulis Menggunakan Windows Explorer."

4

Kembali ke desktop dan pilih XPUpdates. Seret-dan-lepaskan XPUpdates ke folder CD yang boleh ditulis di Windows Explorer.

5

Klik "Tulis Fail Ini ke CD" untuk melancarkan Wizard Penulisan CD. Namakan CD "Kemas kini XP" dan kemudian klik "Seterusnya." Windows XP akan membakar kemas kini ke CD.

6

Klik "Selesai" apabila proses selesai.