Cara Membakar DVD Dengan Alkohol 120

DVD boleh menjadi alat pemasaran yang berguna, terutamanya jika anda menjalankan perniagaan berorientasikan visual seperti studio fotografi atau videografi dan anda ingin memasarkan kepada bakal pelanggan yang tidak dapat atau tidak menggunakan Internet. Membakar ke DVD yang boleh dirakam juga boleh menjadi cara yang baik untuk menyimpan sejumlah besar data di luar laman web. Apa pun tujuan anda, anda boleh membakar DVD - dan beberapa salinan DVD - dari gambar cakera dengan mudah menggunakan Wizard Pembakaran Gambar Alkohol 120%.

1

Lancarkan Alkohol 120% dan klik "Image Burning Wizard" pada panel utama.

2

Klik butang "Browse", arahkan ke lokasi gambar DVD yang ingin anda bakar dan klik "Open." Alkohol 120% akan menganalisis fail dan mengesahkan bahawa itu adalah imej cakera.

3

Klik butang "Seterusnya".

4

Klik pembakar DVD anda di panel "Perakam DVD / CD" jika belum dipilih secara automatik (contohnya, jika anda mempunyai beberapa peranti berkemampuan menulis yang terpasang dan perlu memilih peranti yang betul untuk pembakaran DVD).

5

Pilih kelajuan tulis peranti dari menu "Tulis Kelajuan". Walaupun kelajuan maksimum peranti dipilih secara automatik, anda mungkin ingin menggunakan kelajuan menulis yang lebih rendah untuk alasan kestabilan atau jika anda membakar gambar DVD yang tersimpan pada peranti penyimpanan perlahan.

6

Masukkan bilangan salinan yang ingin anda bakar dalam kotak "Bilangan Salinan" atau biarkan pada nombor lalai satu.

7

Periksa pilihan "Simulasi" jika anda ingin menguji pembakar DVD tanpa benar-benar menulis ke cakera. Perkara ini sangat berguna jika anda menggunakan perkakasan baru atau tidak yakin dengan paritas gambar DVD dan ingin melakukan ujian sebelum menggunakan media DVD anda.

8

Pilih "DVD biasa" dari menu Jenis Data.

9

Masukkan DVD kosong ke dalam pembakar DVD.

10

Klik butang "Mula". DVD akan menulis. Sekiranya anda membakar banyak salinan, dulang pembakar DVD akan dikeluarkan secara automatik setelah selesai dan Alkohol 120% akan meminta anda memasukkan DVD kosong baru.