Apakah Implikasi Cukai Kereta Syarikat Dengan Logo Syarikat?

Memiliki kereta syarikat boleh memberi kesan besar kepada cukai perniagaan anda. Sama ada logo di atasnya atau tidak tidak memberi kesan kepada cukai anda. Sekiranya anda bergerak dalam perniagaan, tidak ada penghapusan cukai tambahan untuk logo. Sekiranya bukan perniagaan yang anda gunakan, Perkhidmatan Hasil Dalaman menyatakan secara khusus bahawa paparan iklan tidak dapat mengubah jarak tempuh peribadi menjadi perjalanan perniagaan.

Perjalanan Perniagaan

Sekiranya perniagaan anda memiliki kereta syarikat - atau van, atau trak pikap - anda boleh mengambil 100 peratus kos memandu sebagai penghapusan cukai. Anda boleh mengurangkan sebanyak 56.5 sen per batu, mulai tahun 2013 - kadarnya meningkat setiap tahun - atau menjejaki wang yang anda belanjakan untuk gas, pertukaran minyak, tayar dan penyelenggaraan dan melaporkan perbelanjaan sebenar anda. Walaupun dengan perbelanjaan jarak tempuh yang tetap, anda boleh menghapuskan bayaran dan tol parkir sebagai potongan tambahan.

Kegunaan peribadi

Sekiranya anda membenarkan pekerja anda memandu kereta milik syarikat - atau jika anda menggunakannya sendiri sebagai pemilik atau pengurus perniagaan - ini dikira sebagai faedah sampingan yang boleh dikenakan cukai. Nilainya biasanya sama dengan pemotongan jarak tempuh: Sekiranya anda memandu kereta syarikat 1,000 batu peribadi sepanjang tahun, itu adalah faedah yang dikenakan cukai $ 565, mulai tahun 2013. Anda tidak perlu mengeluarkan penangguhan untuk menampung faedah memandu peribadi.

Pemilikan

Sekiranya anda pemilik tunggal dan menggunakan kereta peribadi anda untuk perniagaan, anda harus membahagikan penggunaannya. Sekiranya anda mempunyai jadual temu janji perniagaan yang tetap, cari tahu berapa banyak perniagaan yang anda lakukan setiap bulan dan berapa banyak yang bersifat peribadi. Sekiranya anda menggerakkan 400 batu perniagaan daripada 2,000 batu total, anda boleh mengambil potongan jarak tempuh atau menuntut 20 peratus daripada jumlah perbelanjaan anda. Sekiranya jadual pemanduan anda kurang dapat diramalkan, catat jarak tempuh perjalanan anda sepanjang perjalanan anda.

Mengelakkan Masalah

Anda tidak akan menghadapi masalah dengan IRS sekiranya anda mengetahui apa yang dikira oleh agensi sebagai perniagaan. Memandu dari pejabat untuk bertemu dengan pelanggan adalah urusan perniagaan, tetapi perjalanan dari rumah ke pejabat adalah perjalanan peribadi. Seperti logo syarikat di pintu, meletakkan alat atau fail undang-undang di bagasi tidak menjadikan perjalanan anda menjadi perjalanan perniagaan. Simpan rekod baik tentang jarak tempuh atau perbelanjaan kereta sehingga anda dapat menyandarkannya jika anda diaudit. IRS Publication 463 memberikan panduan mengenai penyimpanan rekod.