Idea Promosi Runcit Hebat

Jualan kedai runcit khas kecil adalah pasaran $ 25 bilion dengan lebih dari 100,000 lokasi di Amerika Syarikat, pada masa penerbitan, menurut firma penyelidikan IBIS World. Tingkatkan promosi kedai anda untuk memanfaatkan pasaran tersebut. Terdapat lebih banyak lagi dalam gudang pemasaran anda daripada sekadar iklan, publisiti dan media sosial. Jangan fikir satu-satunya cara untuk meningkatkan pendapatan adalah dengan mengadakan penjualan. Gunakan kreativiti anda untuk menarik pelanggan.

Menyokong Sebab

Menyokong tujuan memberi pulangan kepada masyarakat dan meningkatkan kredibiliti perniagaan anda. Pilih sebab yang berkaitan dengan penjualan kedai anda. Sebagai contoh, jika anda memiliki kedai haiwan peliharaan, maka tempat perlindungan haiwan yang tidak boleh dibunuh akan sesuai. Promosikan kedai dan sebabnya melalui acara khas, seperti meminta pelanggan membeli satu beg makanan anjing dan anda menyumbang beg anjing kedua makanan ke tempat perlindungan haiwan. Umumkan acara dengan siaran akhbar yang diedarkan sebelumnya dan siaran akhbar selepas itu mengenai kejayaan acara tersebut. Tempat perlindungan haiwan dengan tujuan ini dapat mengumumkan acara melalui buletin, blog, laman web dan laman media sosialnya. Itu meningkatkan lagi penglihatan anda.

Percutian

Krismas adalah percutian penjualan runcit utama, tetapi tidak semestinya satu-satunya. Tingkatkan jualan anda dengan mempromosikan cuti lain. Promosikan penjualan dua untuk satu untuk Hari Valentine atau Jualan "Simpan Greenbacks Anda" untuk Hari St. Patrick. Menawarkan pelbagai tahap kupon diskaun yang tersembunyi dalam telur Paskah untuk Paskah. Raikan 4 Julai dengan menawarkan penjimatan kepada sesiapa sahaja yang memakai warna merah, putih dan biru.

Counter the Season

Tingkatkan minat dengan acara yang bertentangan dengan apa yang diharapkan pada tahun ini. Ia panas dan lembap pada bulan Julai dan Ogos, jadi mengapa tidak membawa trak yang menghasilkan salji. Tawarkan potongan harga kepada sesiapa yang memakai pakaian renang untuk acara salji. Pada musim sejuk, sediakan masakan barbeku di hadapan kedai. Sekiranya itu tidak mungkin kerana sekatan zonasi, hiasi kedai dengan tuala pantai, payung dan kerang laut.

Menawarkan Pakej

Produk tertentu boleh digunakan bersama, seperti syampu dan perapi, stoking dan seluar dalam, topi tangki dan seluar pendek. Kemas produk bersama-sama untuk memudahkan pelanggan membeli kedua-duanya. Alternatif lain ialah menawarkan bakul produk. Sediakan paparan bakul di seluruh kedai. Tawarkan perkhidmatan anda untuk mengumpulkan bakul hadiah khusus. Sediakan pembungkus dan penghantaran hadiah tanpa kos tambahan.