Memilih Stok untuk Kedai Hadiah Hospital

Kedai-kedai hadiah hospital tidak seperti kedai runcit lain. Mereka sering dijalankan bukan untuk keuntungan oleh organisasi tambahan yang menyokong pesakit dan yayasan penyelidikan hospital. Sebilangan besar pelanggan adalah pesakit, pelawat dan kakitangan yang menghabiskan berjam-jam pada satu masa di bangunan. Pilih stok berdasarkan siapa yang membeli-belah dan apa yang mereka cari. Di banyak lokasi, ruang terhad - jadi sasarkan inventori anda kepada apa yang akan dijual dan kerap menilai semula stok anda.

Fikirkan "Cheer Ups" Untuk Pesakit

Bunga, bakul hadiah dan belon adalah hadiah kesopanan untuk pesakit. Kedai-kedai hadiah hospital harus menyediakan bekalan barang-barang ini untuk pengunjung yang spontan. Pemesanan dalam talian dan perkhidmatan penghantaran di hospital dapat melayani orang-orang yang tidak dapat sampai ke hospital tetapi ingin mengirim permintaan yang baik. Pertimbangkan juga menyimpan sedikit pilihan kad "sembuh" atau "selamat" bagi mereka yang pulih dari penyakit atau menyambut bayi.

Jalankan Fokus Unik di Hospital

Banyak hospital memberi tumpuan untuk merawat keadaan tertentu. Pengunjung pesakit ini mencari hadiah yang berkaitan. Kedai hadiah di hospital dengan wad bersalin yang besar harus menyimpan hadiah bayi. Pesakit barah mungkin menghargai item inspirasi yang mendukung mereka dalam menghadapi cabaran yang mereka hadapi. Kedai-kedai hadiah hospital yang dikendalikan oleh organisasi agama juga dapat menyimpan barang-barang inspirasi yang khusus untuk kepercayaan mereka.

Bayangkan Malam yang Panjang

Tempat tinggal di hospital selalunya panjang dan tertekan. Pesakit dan orang tersayang memerlukan pembunuh masa. Buku teka-teki, novel, barang kraf dan makanan ringan adalah cadangan untuk memastikan minda orang sibuk dan perut penuh ketika mereka menunggu. Orang yang disukai yang tiba-tiba berada di hospital menghargai akses ke peralatan mandian, seperti berus gigi perjalanan, tisu dan ubat selesema dan selesema.

Ketahui Had Ruang Anda

Di sebuah bangunan yang dikhaskan untuk penjagaan kesihatan, tidak banyak harta tanah yang diberikan untuk menjual barang. Kedai cenderamata hospital pada amnya rendah. Stok barang yang tidak memerlukan banyak ruang. Fikirkan "satu ukuran sesuai untuk semua" pakaian bayi dan pilihan permainan dan buku yang terhad. Dengan cara itu, pelanggan akan menemui sesuatu yang mereka mahukan tetapi anda tidak akan dikerumuni oleh banyak stok.

Ingat Intinya

Kedai-kedai hadiah yang dikendalikan oleh badan amal hospital ingin mengumpulkan wang. Kecuali mereka pasti menjual, stok barang bernilai tinggi dengan harga markup yang rendah dapat mengurangkan margin keuntungan. Jemput sumbangan barang-barang buatan sendiri seperti topi bayi, selimut dan barang-barang kraf lain. Ini percuma untuk stok dan membuat barang hadiah yang unik. Hadkan inventori anda kepada apa yang anda tahu orang mahu dan akan beli.