Cara Memperakui untuk Memproses Pembayaran Kad Kredit

Untuk berdaya saing di pasaran sekarang, anda hampir harus menerima kad kredit. Lihat sahaja nombornya. Menurut American Bankers Association, pada tahun 2009 kad kredit bertanggungjawab untuk transaksi bernilai lebih dari $ 2.5 trilion setahun dan diterima di lebih dari 24 juta lokasi di seluruh dunia. Federal Reserve menganggarkan bahawa pada tahun 2006, jumlah pembayaran yang dibuat dengan kaedah elektronik adalah dua kali ganda jumlah pembayaran yang dibuat melalui cek. Bagi pemilik perniagaan kecil, mendapatkan perakuan untuk memproses pembayaran kad kredit harus menjadi keutamaan.

Sediakan Akaun Pedagang

1

Tentukan jenis akaun pedagang mana yang paling sesuai untuk perniagaan anda. Anda boleh memilih dari gerbang runcit, Internet atau pembayaran, tanpa wayar, telefon, pesanan mel atau akaun peniaga memproses kad kredit mudah alih.

2

Memohon akaun pedagang dengan bank atau syarikat pemprosesan kad kredit anda. Aplikasi akaun pedagang memerlukan maklumat penting mengenai perniagaan anda, seperti nama, alamat, nombor telefon dan alamat e-mel. Anda sebagai pemilik perniagaan juga mesti mempunyai nombor Jaminan Sosial AS, yang akan diminta pada aplikasi.

3

Anggarkan jumlah caj yang dijangkakan dalam jangka masa yang ditentukan. Ini biasanya setiap bulan, bergantung pada apa yang diperlukan oleh aplikasi akaun pedagang. Beberapa bank dan syarikat pemprosesan menggunakan sistem aplikasi digital dan tandatangan, mengurangkan jumlah kertas kerja dan meningkatkan kecekapan proses permohonan. Penaja jamin atau Organisasi Perkhidmatan Bebas memproses permohonan anda dan menyediakan akaun pedagang untuk perniagaan anda.

4

Beli terminal tempat jualan. Langkah ini adalah pilihan kerana anda boleh mula memproses pembayaran kad kredit tanpa satu dengan menyalin maklumat. Tetapi keupayaan untuk menggesek kad melalui elektronik lebih cekap dan selamat.

Pertimbangkan Gerbang Pembayaran

1

Tentukan sama ada anda memerlukan gerbang pembayaran. Gerbang pembayaran adalah aplikasi perisian yang dengan selamat memindahkan maklumat kad kredit dari pembayaran dalam talian ke akaun pedagang anda untuk diproses.

2

Bayar bayaran penyediaan gerbang pembayaran, jika ada. Bayaran ini adalah $ 10 pada April 2012.

3

Salin dan tampal kod html ke laman web anda untuk menunjukkan logo kad kredit di tempat yang terkenal. Kod ini akan diberikan kepada anda oleh bank saudagar anda dan percuma.